Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November 27 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 27 2015

  1. Which organisation declared 2015 as the warmest year on record ?
    A.United Nations Environment Programme
    B.World Health Organization
    C.World Tourism Organization
    D.World Meteorological Organization
    Answer – D. World Meteorological Organization (WMO)

  2. How many cities have been apporved through Basic urban infra investment plans under AMRUT ?
    A.100
    B.90
    C.110
    D.102
    Answer – D. 102

  3. Bihar CM announces ban on liquor sale from April 2016. Who is the CM of Bihar ?
    A.Raman Singh
    B.Nitish Kumar
    C.Raghuvar Das
    D.Harish Rawat
    Answer – B. Nitish Kumar

  4. Who has been appointed as the next Ambassador of lndia to the Russian Federation ?
    A.Muchkund Dubey
    B.Pankaj Saran
    C.Jagat Singh Mehta
    D.Neelam Deo
    Answer – B. Pankaj Saran

  5. Which of the following has been conferred with Freedom of the City of Cape Town award ?
    A.Archbishop
    B.Barack Obama
    C.Ahmed Kathrada
    D.Michelle
    Answer – C. Ahmed Kathrada

  6. Which city has been decided as venue of 13th World Robot Olympiad to be Held in November, 2016 ?
    A.Mumbai
    B.Bengaluru
    C.Delhi
    D.Pune
    Answer – C. Delhi

  7. Which bank is going to wind up its private banking business in India ?
    A.ICICI
    B.HSBC
    C.Axis
    D.HDFC
    Answer – B. HSBC

  8. Marathi film “Katyar Kaljat Ghusali” and Bengali film “Cinemawala” has been shortlisted for which medal ?
    A.Dag Hammarskjöld Medal
    B.Mbaye Diagne Medal
    C.Fellini Medal
    D.UN Medal
    Answer – C. 2015 UNESCO Fellini Medal

  9. Who quit as a brand ambassador for Nike ?
    A.Richard Verma
    B.Ricardo Montaner
    C.Serena Williams
    D.Sebastian Coe
    Answer – Sebastian Coe

  10. Which country has launched a remote sensing satellite that will focus on experiments on survey of land, crop yields and disaster relief ?
    A.Japan
    B.China
    C.Russia
    D.Italy
    Answer – B. China

  11. Who has been appointed as the first woman Prosecutor General of Maldives ?
    A.Loretta Lynch
    B.Maria Bashir
    C.Aishath Bisam
    D.Natalia Poklonskaya
    Answer – C. Aishath Bisam

  12. Who becomes brand ambassador for Dubai-based company Grand Midwest Group ?
    A.Mahendra Singh Dhoni
    B.Yuvraj Singh
    C.Rahul Dravid
    D.Virat Kohli
    Answer – A. Mahendra Singh Dhoni

  13. Who has been accredited as the next Ambassador of India to the Republic of Equatorial Guinea ?
    A.Sushil Kumar Singhal
    B.Pankaj Saran
    C.Neelam Deo
    D.Muchkund Dubey
    Answer – A. Sushil Kumar Singhal

  14. Who has been named by IAAF as World Athletes of the Year ?
    A.Ashton Eaton & Genzebe Dibaba
    B.Cristiano Ronaldo & Ashton Eaton
    C.Genzebe Dibaba & Manny Pacquiao
    D.Lionel Messi & Genzebe Dibaba
    Answer – A. Ashton Eaton and Genzebe Dibaba

  15. Who has been appointed as the next Ambassador of lndia to the Republic of ltaly ?
    A.Pankaj Saran
    B.Neelam Deo
    C.Anil Wadhwa
    D.Muchkund Dubey
    Answer – C. Anil Wadhwa