Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November 28 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 28 2015

      1. Which State Govt has announced to constitute Maritime Board to address issues and challenges like diversification of cargo, diversity of locations etc ?
        A.Uttar Pradesh
        B.Arunachal Pradesh
        C.Andhra Pradesh
        D.Madhya Pradesh
        Answer – C.Andhra Pradesh

      2. India has been re-elected as Member of International Maritime Council (IMO). IMO headquarters is situated at which place ?
        A.Geneva
        B.London
        C.Switzerland
        D.Austria
        Answer – B.London

      3. India has exchanged notes worth Rs 5,536 cr for Chennai and Ahmedabad Metro projects with which country ?
        A.China
        B.Germany
        C.Spain
        D.Japan
        Answer – D.Japan

      4. Recently United Nations has released its report mentioning which pollution that leads to millions of people dying prematurely each year ?
        A.Water Pollution
        B.Land Pollution
        C.Air Pollution
        D.Thermal Pollution
        Answer – C.Air Pollution

      5. Which country holds its first joint anti-piracy drill with North Atlantic Treaty Organization (NATO) to maintain maritime security and stability ?
        A.China
        B.Japan
        C.Spain
        D.India
        Answer – A.China

      6. India has been signed with agreement with which country on the removal of visa requirements for diplomatic and service passport holders ?
        A.Algeria
        B.Albania
        C.Aruba
        D.Austria
        Answer – B.Albania

      7. “International Trade in Banking Services” survey has been released by which body that was based on the branches or subsidiaries of Indian banks operating abroad and foreign banks operating in India ?
        A.IMF
        B.NDB
        C.RBI
        D.WEF
        Answer – C.RBI

      8. “Sonic branding” worth Rs 30 crore to promote the new brand positioning which stresses on the digital banking has been launched by which bank ?
        A.Axis
        B.ICICI
        C.IDBI
        D.HDFC
        Answer – D.HDFC

      9. President Pranab Mukherjee presented which of the following two IAF squadrons with President’s Standard ?
        A.12 Squadron & 20 Squadron
        B.18 Squadron & 22 Squadron
        C.12 Squadron & 18 Squadron
        D.20 Squadron & 18 Squadron
        Answer – B.18 Squadron & 22 Squadron

      10. Power Pavilion of Ministry of Power has won Gold Award at the India International Trade fair (IITF) -2015. Where was IITF venued at ?
        A.Mumbai
        B.New Delhi
        C.Lucknow
        D.Kerala
        Answer – B.New Delhi

      11. Which Indian-origin author has been included in the New York Time’s 100 Notable Books of 2015 ?
        A.Bipan Chandra
        B.Sunjeev Sahota
        C.Girish Karnad
        D.Priya Parmar
        Answer – D.Priya Parmar

      12. Commonwealth of Nations has appointed which of the following as its 6th Secretary-General ?
        A.Emeka Anyaoku
        B.Kamalesh Sharma
        C.Patricia Scotland
        D.Don McKinnon
        Answer – C.Patricia Scotland

      13. Which of the following has been appointed as the High Commissioner of lndia to the People’s Republic of Bangladesh ?
        A.Pankaj Saran
        B.Sushil Singhal
        C.Y S Rao
        D.Harsh Vardhan
        Answer – D.Harsh Vardhan

      14. India has co-developed Long Range Surface-to-Air Missile (LRSAM) with which country to defend against any type of airborne threat ?
        A.Iraq
        B.Israel
        C.Iran
        D.Turkey
        Answer – B.Israel

      15. Which sports council has appointed our female officials for upcoming event ?
        A.Association of Tennis Professionals (ATP)
        B.World Chess Council (WCC)
        C.International Cricket Council (ICC)
        D.Union of European Football Associations (UEFA)
        Answer – C.International Cricket Council (ICC)