Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November 30 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 30 2015

  1. World bank has launched market-based scheme for how much of worth to help developing countries pay for emission reductions and combat climate change ?
    A.$ 400 mn
    B.$ 300 mn
    C.$ 200 mn
    D.$ 500 mn
    Answer – D.$ 500 mn

  2. DRDO’s Scientist of the Year Award 2013 has been conferred on which of the following scientist ?
    A.BN Ghokhale
    B.KD Nayak
    C.Ranjit Singh
    D.V Balaguru
    Answer – D.V Balaguru

  3. Asian Tennis Federation (ATF) has appointed which of the following as its president for four-year years ?
    A.Zaheer Abbas
    B.Anil Khanna
    C.Shashank Manohar
    D.Joseph Blatter
    Answer – B.Anil Khanna

  4. International Monetary Fund has been agreed to add which currency to its reserves basket ?
    A.Chilean peso
    B.Chinese yuan
    C.Comoro franc
    D.Croatian kuna
    Answer – B.Chinese yuan

  5. Recently Delhi Govt launched “E-District project” . How many State government services are proposed to be be hassle-free ?
    A.10
    B.15
    C.12
    D.9
    Answer – C.12

  6. Which of the following has won the 2015 Abu Dhabi Grand Prix title of F1 ?
    A.Kimi Raikkonen
    B.Nico Rosberg
    C.Sebastian Vettel
    D.Lewis Hamilton
    Answer – B.Nico Rosberg

  7. Which State Bank of India’s subsidiary has launched ‘affordable housing loan’ scheme for  economically weaker sections in the urban centres ?
    A.State Bank of Patiala
    B.State Bank of Travancore
    C.State Bank of Hyderabad
    D.State Bank of Mysore
    Answer – B.State Bank of Travancore

  8. Which country has allowed women to vote and contest in Municipal Elections ?
    A.Malaysia
    B.Indonesia
    C.Saudi Arabia
    D.Brunei
    Answer – C.Saudi Arabia

  9. Which of the following has been appointed as the new chief of Army’s 9 Corps (Rising Star Corps) ?
    A.Deepak Kapoor
    B.Bikram Singh
    C.Rajeev Tewari
    D.Ashok Ambre
    Answer – D.Ashok Ambre

  10. Indian Coast Guard (ICG) has been recenlty commissioned which interceptor boat along the South Tamil Nadu and Puducherry coast ?
    A.C-421
    B.C-422
    C.C-417
    D.C-430
    Answer – B.C-422

  11. Which of the following has won the the 2015 Delhi Half Marathon in men’s category ?
    A.Zersenay Tadese
    B.Nitendra Singh Rawat
    C.Birhanu Legese
    D.Mosinet Geremew
    Answer – C.Birhanu Legese

  12. International Cricket Council (ICC) has suspended which of the West Indies player for his illegal actions ?
    A.Kemar Roach
    B.Darren Bravo
    C.Ravi Rampaul
    D.Sunil Narine
    Answer – D.Sunil Narine

  13. PHD Chamber of Commerce and Industry (PHDCCI) has appointed which of the following as its President ?
    A.Jyotsna Suri
    B.Alok Shriram
    C.Rajeev Tewari
    D.Mahesh Gupta
    Answer – D.Mahesh Gupta

  14. Which of the following team has won the 2015 Davis Cup of Tennis ?
    A.United States
    B.Czech Republic
    C.Great Britain
    D.Argentina
    Answer – C.Great Britain

  15. Som Subroto has been appointed as the head of which of the following Dubai based bank ?
    A.Citibank UAE
    B.RAKBANK
    C.Noor Bank
    D.Mashreq bank
    Answer – D.Mashreq bank