Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November 29 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 29 2015

  1. Union Govt has appointed a panel to interview candidates for the post of Deputy Governor of the RBI. Which of the following will soon bow out from Deputy Governor post ?
    A.S. S. Mundra
    B.R. Gandhi
    C.Urjit R. Patel
    D.Harun R. Khan
     Answer – C.Urjit R. Patel

  2. Govt has advanced the date for implementation of the roll out of Bharat Stage (BS) – VI to which year ?
    A.2018
    B.2019
    C.2022
    D.2021
     Answer – D.2021

  3. India will finance how much financial assistance to vulnerable countries for combating climate change ?
    A.$ 2 mn
    B.$ 2.5 mn
    C.$ 1.5 mn
    D.$ 3 mn
     Answer – B.$ 2.5 mn

  4. Who has won the women’s singles title of Macau Open Grand Prix Gold ?
    A.Zhao Yunlie
    B.PV Sindhu
    C.Minatsu Mitani
    D.Saina Nehwal
    Answer – B.PV Sindhu

  5. NPCI has granted with in-principle approval to function as the central unit for Bharat Bill Payment Systems (BBPS) by which of the following ?
    A.GOI
    B.RBI
    C.Finance Ministry
    D.SEBI
    Answer – B.RBI

  6. Som Subroto has been appointed as the head of which of the following Dubai based bank ?
    A.Citibank UAE
    B.RAKBANK
    C.Noor Bank
    D.Mashreq bank
    Answer – D.Mashreq bank

  7. Navodhan Charitable Foundation has been tied up with which bank in its efforts for timely detection of cancer ?
    A.Axis Bank
    B.Canara Bank
    C.Yes Bank
    D.Union Bank
     Answer – B.Canara Bank

  8. From which Indian state, Bangladesh, Bhutan, India and Nepal (BBIN) Friendship Motor Car Rally has been flagged off ?
    A.Manipur
    B.Sikkim
    C.Nagaland
    D.Assam
    Answer – D.Assam

  9. National Highways Authority of India (NHAI) has approved a pilot project submitted by National Environmental Engineering Research Institute (NEERI). NEERI is situated at which place ?
    A.Delhi
    B.Bengaluru
    C.Nagpur
    D.Mumbai
     Answer – C.Nagpur

  10. Hinduja Global Solutions Ltd (HGS) has appointed which of the following as its brand ambassador ?
    A.Sania Mirza
    B.PV Sindhu
    C.Anirban Lahiri
    D.Saina Nehwal
    Answer – C.Anirban Lahiri

  11. Which bank has been tied up with Maharashtra for over-the-counter (OTC) collection of taxes and receipts ?
    A.Axis Bank
    B.Canara Bank
    C.Yes Bank
    D.Union Bank
    Answer – D.Union Bank

  12. Australian icon Joe Marston, who has recently passed away was related to which sports ?
    A.Cricket
    B.Football
    C.Chess
    D.Tennis
    Answer – B.Football

  13. World heavyweight championship has been won by which of the following ?
    A.Wladimir Klitschko
    B.Randy Orton
    C.Tyson Fury
    D.Seth Rollins
    Answer – C.Tyson Fury

  14. International Day of Solidarity with the Palestinian People observes on which date ?
    A.November 28
    B.November 25
    C.November 26
    D.November 29
    Answer – D.November 29

  15. Hurriyat, a political faction, has appointed which of the following as its life-time chairman ?
    A.Sheikh Abdul Aziz
    B.Mirwaiz Umar Farooq
    C.Syed Ali Shah Geelani
    D.Abdul Ghani Lone
    Answer – C.Syed Ali Shah Geelani