Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November 26 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 26 2015

  1. IRCTC has tied up with which online delivery firm to enable consumers to order from a variety of cuisine options ?
    A.Pizzavito
    B.FoodPanda
    C.GrubHub
    D.Zomato
    Answer – B.FoodPanda

  2. Government of India has decided to issue Sovereign Gold Bonds, having a time period of 8 years. It requires how much minimum amount of gold to be deposited ?
    A.1.5 gm
    B.4 gm
    C.2 gm
    D.5 gm
    Answer – C.2 gm

  3. A bill that envisages district-level regulatory authorities to fix the prices of food items in hotels has been ratified by which state govt ?
    A.Karnataka
    B.New Delhi
    C.Tamil Nadu
    D.Kerala
    Answer – D.Kerala

  4. Winter session of Parliament has been started from November 26th. The legislative agenda includes how many bills for consideration ?
    A.10
    B.15
    C.19
    D.22
    Answer – C.19

  5. On which date India has celebrated its first National Constitution Day to mark the 125th birth anniversary of Ambedkar ?
    A.November 25
    B.November 28
    C.November 26
    D.November 27
    Answer – C.November 26

  6. Which city has launched the first metro station in the country to run by only women staff ?
    A.Bengaluru
    B.Lucknow
    C.Jaipur
    D.Mumbai
    Answer – C.Jaipur

  7. Ola app has appointed which of the following as its chief financial officer ?
    A.Bhavish Aggarwal
    B.Rajiv Bansal
    C.Ankit Bhati
    D.Sunil Kanoria
    Answer – B.Rajiv Bansal

  8. Govt has extended the RuPay Debit Card usage for a claim under an inbuilt accident insurance cover under PMJDY accounts to how many days ?
    A.100 days
    B.45 days
    C.60 days
    D.90 days
    Answer – D.90 days

  9. Who has been awarded with Kalinga Samman 2014 for popularising science among the common man in Odisha ?
    A.Basanta Behura
    B.Trilochan Pradhan
    C.Jeter Bertoletti
    D.Stefano Fantoni
    Answer – B.Trilochan Pradhan

  10. Who is appointed as the new prime minister of Portugal ?
    A.José Sócrates
    B.Santana Lopes
    C.Passos Coelho
    D.Antonio Costa
    Answer – D.Antonio Costa

  11. Active social worker Khekiho Zhimomi, who has been recently passed away was related to which of the following Indian state ?
    A.Assam
    B.Sikkim
    C.Nagaland
    D.Manipur
    Answer – C.Nagaland

  12. Banwari Lal Mittal, who has been recently passed away due to protracted illness was related to which field ?
    A.Director
    B.Musician
    C.Author
    D.Businessman
    Answer – D.Businessman

  13. National Milk Day observes on which date ?
    A.November 25
    B.November 28
    C.November 26
    D.November 27
    Answer – D.November 26

  14. Govt has announced more tax incentives including exemption from excise and custom duties to which of the following ?
    A.Electronics
    B.Cement
    C.Shipbuilding
    D.Agro Products
    Answer – C.Shipbuilding

  15. Assocham has appointed which of the following as its President ?
    A.Sunil Kanoria
    B.Antonio Costa
    C.Sandeep Jajodia
    D.Passos Coelho
    Answer – A.Sunil Kanoria