Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November 11 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 11 2015

  1. Indian-origin BAME campaigner Muna Chauhan conferred with UK’s Point of Light award by David Cameron for charity work. What is BAME stands for ?
    A.Black, Asian and Minority Ethic
    B.Black, Asian and Majority Ethnic
    C.Black, Asian and Majority Ethic
    D.Black, Asian and Minority Ethnic
    Answer – D.Black, Asian and Minority Ethnic

  2. Which of the following nations have implemented the banking service protocol ?
    A.Pakistan and Japan
    B.Korea and Afganistan
    C.China and Pakistan
    D.Afganistan and China
    Answer – C.China and Pakistan

  3. Independent commission (IC) on doping headed by Richard W. Pound, has recently submitted its report to WADA. IC had been formed after the allegations raised by which documentary ?
    A.Doping at the Tour de France – The Convicts of the Road.
    B.The Doping Secret: The Dark Side of Athletics
    C.Top Secret Doping: How Russia makes its Winners
    D.Alberto Salazar: Doping In Athletics
    Answer – C.Top Secret Doping: How Russia makes its Winners

  4. To execute “DirectRemit 60 seconds” remittance platform which bank has partnered with State Bank of India ?
    A.Emirates NBD
    B.Emirates Islamic Bank
    C.National Bank of Abu Dhabi
    D.National Bank of Fujairah
    Answer – A.Emirates NBD

  5. India is ranked at which position in World Giving Index ?
    A.108
    B.106
    C.110
    D.121
    Answer – B.106

  6. Which University wins FICCI Higher Education Awards 2015 at the Indo – Africa summit in New Delhi ?
    A.Delhi University
    B.Manipal University
    C.Jawaharlal Nehru University
    D.Lovely Professional University
    Answer – B.Manipal University

  7. Which Pakistani cricketer has announced his retirement from one-day international cricket ?
    A.Mohammad Hafeez
    B.Samiullah Khan
    C.Younis Khan
    D.Yasir Shah
    Answer – C.Younis Khan

  8. India’s latest communications satellite GSAT 15 is launched by which of the following Space Agency ?
    A.ESAC
    B.Arianespace
    C.SpaceX
    D.EUROCKOT
    Answer – B.Arianespace

  9. Name the Cyclone and Island which has recently hit the Arabian Peninsula country for the second time ?
    A.Cyclone Nargis & Sumatra Island
    B.Cyclone Pam & Solomon Islands
    C.Cyclone Megh & Yemeni island
    D.Cyclone Chapala & Zuqar Island
    Answe – C.Cyclone Megh & Yemeni island

  10. Who has been awarded with Transgender Champion award by American GLAMOUR’s Women of the Year awards ?
    A.Calpernia Addams
    B.Jenny Bailey
    C.Caitlyn Jenner
    D.Jeanne Bare
    Answer – C.Caitlyn Jenner

  11. What is the name of offshore patrol vessel which has been commissioned by Defence Minister Manohar Parrikar at Vasco Da Gama ?
    A.Vaibhav
    B.Sankalp
    C.Samar
    D.Samarth
    Answer – D.Samarth

  12. Recenty Alibaba has acquired Youku Tudou. Youku Tudou is commonly known as which of the following ?
    A.Taiwan YouTube
    B.Japan’s Yahoo
    C.Korea’s DailyMotion
    D.China’s YouTube
    Answer – D.China’s YouTube

  13. How many Boeing 737 Max 8 Planes has been acquired by Jet Airways ?
    A.75
    B.86
    C.77
    D.85
    Answer – A.75

  14. Which company named as the new title sponsor of the Singapore Slammers for a three-year term ?
    A.Vivo
    B.Paytm
    C.Oxigen
    D.OUE
    Answer – D.OUE

  15. Which photo and video editing Software Company has been acquired by google to provide better video and photo editing features for its users ?
    A.Movavi
    B.Fly Labs
    C.Final Cut Pro X
    D.iMovie
    Answer – B.Fly Labs