Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November 12 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 12 2015

  1. I S Jha has been appointed by which transmission utility Company as its Chairman and Managing Director ?
    A.Power Grid Corporation of India Ltd (PGCIL)
    B.Maharashtra State Electricity Transmission (MSET)
    C.REC Transmission Projects Co Ltd (RECTPL)
    D.Rural Electric Membership Corporation (REMC)
    Answer – A.Power Grid Corporation of India Ltd (PGCIL)

  2. Which Indian bank is all set to become the first bank to launch mobile wallet service for feature mobile phone “Batua” ?
    A.HDFC
    B.SBI
    C.Axis
    D.IDBI
    Answer – B.SBI

  3. Kerala has organised India’s first Global Conference on Gender Equality (ICGE -1). What is the theme for conference ?
    A.Re-Thinking Women’s Empowerment and Gender Equality
    B.Women Empowerment, Gender and Governance
    C.Gender, Governance and Inclusion
    D.Gender Equality, Inclusion and Women Empowerment
    Answer – C.Gender, Governance and Inclusion

  4. Government extends the tenure of which panel by one year to sort out taxation problem faced by the trade and industry ?
    A.R V Easwar Panel
    B.AP Shah Panel
    C.Dr. Y V. Reddy panel
    D.Lahiri Panel
    Anwer – D.Lahiri Panel

  5. Indian Institute of Science (IISc) which has made Indian Debut in THE Top 100 World University Ranking is situated at which place ?
    A.Hyderabad
    B.Bengaluru
    C.Pune
    D.New Delhi
    Answer – B.Bengaluru

  6. Name the leader of National League for Democracy (NLD) party who has won the Myanmar election with ending decades of military-backed rule ?
    A.Soe Maung
    B.Aung San Suu Kyi
    C.Nyan Tun Aung
    D.Aung Min
    Anser – B.Aung San Suu Kyi

  7. Which of the following plan has been started by the government in the month of August to curb non-performing assets (NPAs) Public sector banks?
    A.Ayush
    B.Strategic Debt Restructuring
    C.Indradhanush
    D.Swavalamban
    Answer – C.Indradhanush

  8. Which e-commerce Company has made its maiden entry in the Thomson Reuters Top 100 global innovators list 2015 ?
    A.Flipkart
    B.Snapdeal
    C.Oak Street
    D.Amazon
    Anwer – D.Amazon

  9. Online taxi-booking company Ola has acquired which trip-planning applications company to strengthen its new bus-shuttle service ?
    A.TripCase
    B.Hipmunk
    C.Kayak Pro
    D.Geotagg
    Answer – D.Geotagg

  10. Who has been appointed as arbitrator by GOI for resolving Cairn tax case ?
    A.Raju Ramachandran
    B.Gloria James
    C.Zia Mody
    D.Christopher Thomas
    Answer – D.Christopher Thomas

  11. Where was 13th Asian shooting championship 2015 held ?
    A.India
    B.Dubai
    C.China
    D.Kuwait
    Answer – D.Kuwait

  12. Who has been appointed as the Executive Director on the board of the International Monetary Fund (IMF) ?
    A.Shri R. Gandhi
    B.Dr. Urjit R. Patel
    C.Subir Gokaran
    D.Shri Harun R. Khan
    Answer – C.Subir Gokaran

  13. Allen Toussaint, who died recently due to heart attack in Spain was related to which field ?
    A.Director
    B.Writer
    C.Musician
    D.Author
    Answer – C.Musician

  14. On which date National Public Service Broadcasting Day observed ?
    A.Nov 12
    B.Nov 11
    C.Nov 14
    D.Nov 10
    Answer – A.Nov 12

  15. Which Italian diplomat has been appointed as UN refugee chief to handle the world’s worst-ever refugee crisis ?
    A.Antonio Guterres
    B.Filippo Grandi
    C.Gerolamo Emilio Gerini
    D.Vincenzo Grimani
    Answer – B.Filippo Grandi