Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 18 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 18 2015

  1. India Index Services & Products Ltd (IISL) has launched three new corporate group Indices. Which of the following is not included in the Indices ?
    A.Nifty Ambani Group Index
    B.Nifty Aditya Birla Group Index
    C.Nifty Mahindra Group Index
    D.Nifty Tata Group Index
     Answer – A.Nifty Ambani Group Index

  2. Govt has approved which of the following google’s project to provide internet connectivity in hard to access areas of the country from balloons floating at a height of 20 km using LTE or 4G technology ?
    A.Ara project
    B.Loon project
    C.Soli project
    D.Fi project
     Answer – B.Loon project

  3. Lok Sabha has passed the Arbitration and Conciliation (Amendment) Bill, 2015 o make the arbitration process more investor-friendly & cost effective. It will amend which Act ?
    A.Arbitration and Conciliation Act 1998
    B.Arbitration and Conciliation Act 2003
    C.Arbitration and Conciliation Act 1894
    D.Arbitration and Conciliation Act 1996
     Answer – D.Arbitration and Conciliation Act 1996

  4. Greenpeace India has released a ranking of the 17 Indian cities showing air pollution levels, it was carried out by using which of the following system ?
    A.Air Pollution Index
    B.Pollutant Standards Index
    C.National Air Quality Index
    D.Air Quality Health Index
     Answer – C.National Air Quality Index

  5. Which of the following has been appointed as the Lokayukta of Delhi ?
    A.Manmohan Sarin
    B.Reva Khetrapal
    C.Virendra Singh
    D.Ranjan Gogoi
     Answer – B.Reva Khetrapal

  6. Which Indian state has decided to abolish VAT, CST on Sugar factories and permit foreign institutions to establish their campuses in the state ?
    A.Uttar Pradesh
    B.Arunachal Pradesh
    C.Madhya Pradesh
    D.Andhra Pradesh
     Answer – D.Andhra Pradesh

  7. Union Cabinet gives nod to MoU with which of the following association of countries for enhancing cooperation in building energy efficiency ?
    A.ASEAN
    B.BRICS
    C.AFTA
    D.SAARC
     Answer – B.BRICS

  8. The 2nd World Internet Conference 2015 was hosted by which country ?
    A.Japan
    B.Spain
    C.Turkey
    D.China
     Answer – D.China

  9. Which of the following has been appointed as the Chief Information Commissioner (CIC) ?
    A.K.P.Shreyaskar
    B.KV Chowdary
    C.R K Mathur
    D.Vijai Sharma
     Answer – C.R K Mathur

  10. International Labour Organization (ILO) has released a report of new global estimates on migrant workers. ILO headquarter is situated at which place ?
    A.Brisbane
    B.Geneva
    C.Washington
    D.London
     Answer – B.Geneva

  11. Confederation of Indian Industry (CII) has conferred Industrial Innovation Awards 2015 upon how many companies ?
    A.18
    B.35
    C.23
    D.20
     Answer – B.35

  12. The Defence Acquisition Council (DAC) chaired by Defence Minister Manohar Parrikar cleared the purchase of five S-400 Triumf long-range air defence systems from Russia for how much worth ?
    A.Rs. 10,000 cr
    B.Rs. 30,000 cr
    C.Rs. 40,000 cr
    D.Rs. 20,000 cr
     Answer – C.Rs. 40,000 cr

  13. Which bank has been tied up with SBI Life Insurance Company in order to provide Group Life Insurance coverage to its housing loan borrowers ?
    A.Yes bank
    B.ICICI bank
    C.Dena bank
    D.Axis bank
      Answer – C.Dena bank

  14. How many poets and authors have been honoured with 2015 Sahitya Akademi Award ?
    A.18
    B.23
    C.15
    D.25
      Answer – B.23

  15. International Migrants Day observes on which date ?
    A.December 15
    B.December 17
    C.December 16
    D.December 18
      Answer – D.December 18