Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 17 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 17 2015

  1. Uttar Pradesh Governor Ram Naik has given his assent to UP Revenue Code (Amendment) Ordinance 2015. It will amend which of the following code ?
    A.UP Revenue Code,2002
    B.UP Revenue Code,2008
    C.UP Revenue Code,2006
    D.UP Revenue Code,1991
    Answer – C.UP Revenue Code,2006

  2. Which of the following has authored the book “The Bose Brothers and Indian Independence – An Insider’s Account” ?
    A.Jhumpa Lahiri
    B.Samaresh Basu
    C.Madhuri Bose
    D.Arun Joshi
    Answer – C.Madhuri Bose

  3. As per Supreme Court orders RBI is held liable to disclose information about the banks and financial institutions for their action against the loan defaulters under which act ?
    A.RTI act 1995
    B.RTI Act 2002
    C.RTI Act 2006
    D.RTI Act 2005
    Answer – D.RTI Act 2005

  4. Which of the following panel has been appointed to look into acts of omission and commission and recommend compensation to ONGC whose natural gas from Bay of Bengal block had flowed to adjoining fields of RIL ?
    A.S.S. Kohli panel
    B.R.S. Saria panel
    C.A.P. Shah panel
    D.K.C. Tyagi panel
    Answer – C.A.P. Shah panel

  5. After the National Green Tribunal (NGT) orders, now SC has banned registration of all diesel cars in which Indian state ?
    A.West Bengal
    B.Maharashtra
    C.Karnataka
    D.New Delhi
    Answer – D.New Delhi

  6. Which State has announced a 10512 crore rupees relief package for more than 15000 drought-hit villages for farmers ?
    A.Karnataka
    B.Chhattisgarh
    C.Maharashtra
    D.Andhra Pradesh
    Answer – C.Maharashtra

  7. Union Cabinet gives nod to amend Constitution (Scheduled Castes) Order, 1950 in order to modify the list of Scheduled Castes in respect of the five states. Which State is not included in following ?
    A.Odisha
    B.Jharkhand
    C.Haryana
    D.West Bengal
    Answer – B.Jharkhand

  8. World Trade Organisation (WTO) has formally approved Afghanistan’s membership. With this addition, now WTO has how many member countries ?
    A.165
    B.163
    C.164
    D.162
    Answer – C.164

  9. As per Forbes best countries for business list, India has been ranked at which position ?
    A.91st
    B.96th
    C.92th
    D.97th
    Answer – D.97th

  10. Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC) has tied up with which of the following payment gateway for food ordered through its e-catering facility ?
    A.Citrus
    B.PayPal
    C.Mobikwik
    D.Paytm
    Answer – D.Paytm

  11. Rajasthan Cricket Association (RCA) has appointed which of the following as its President ?
    A.Sharad Pawar
    B.Lalit Modi
    C.‎Gautom Roy
    D.Ranjib Biswal
    Answer – B.Lalit Modi

  12. Scientists have discovered the species of Sail backed dinosaur “Morelladon beltrani” in which country ?
    A.Colombia
    B.Cuba
    C.Spain
    D.Italy
    Answer – C.Spain

  13. Garwood Award for Outstanding Global Leader in Open Innovation from UC Berkeley-Haas School of Business has been conferred on which of the following ?
    A.Manmohan Singh
    B.Pranab Mukherjee
    C.Arun Jaitley
    D.Narendra Modi
    Answer – B.Pranab Mukherjee

  14. Which of the following has been appointed as the Lokayukta of Uttar Pradesh ?
    A.Manmohan Sarin
    B.Reva Khetrapal
    C.Virendra Singh
    D.Ranjan Gogoi
    Answer – C.Virendra Singh

  15. International Day to End Violence Against Sex Workers observes on which date ?
    A.December 16
    B.December 18
    C.December 15
    D.December 17
    Answer – D.December 17