Home Current Affairs Quiz Current Affairs December 30 Quiz 2015

Current Affairs December 30 Quiz 2015

3
Current Affairs December 30 Quiz 2015

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams.

Click Here to Read Current Affairs December 30 2015

  1. Recently Union Government has approved a financial aid of Rs 6,794 crore for 3 Indian draught hit states. Which of the following is not included in those 3 drought hit states ?
    A.Chhattisgarh
    B.Madhya Pradesh
    C.Karnataka
    D.Maharashtra
    Answer – C.Karnataka

  2. Which state govt has decided to make minimum educational qualification compulsory for the contestants of local body polls ?
    A.Bihar
    B.Kerala
    C.Gujarat
    D.Haryana
    Answer – D.Haryana

  3. Bharat Heavy Electricals Ltd. (BHEL) has commissioned a 660 MW unit of the Prayagraj Super Thermal Power Project in which state ?
    A.Himachal Pradesh
    B.Uttar Pradesh
    C.Madhya Pradesh
    D.Andhra Pradesh
    Answer – B.Uttar Pradesh

  4. Veda Convention and Vedic Conference begin in which state ?
    A.Bihar
    B.Kerala
    C.Gujarat
    D.Haryana
    Answer – B.Kerala

  5. China has launched a first hotline to build mutual trust with which of its rivalry country ?
    A.India
    B.Korea
    C.Japan
    D.Taiwan
    Answer – D.Taiwan

  6. Which of the following had translated “Bible: The New Testament” ?
    A.Sharankumar Limbale
    B.Nishigandha Sen
    C.Mangesh Padgaonkar
    D.Dilip Prabhavalkar
    Answer – C.Mangesh Padgaonkar

  7. Russia has inked deal with Hindustan Aeronautics Ltd (HAL) of how much worth to manufacture 200 Kamov 226T helicopters ?
    A.$5 billion
    B.$3 billion
    C.$2 billion
    D.$1 billion
    Answer – D.$1 billion

  8. 2015 Jnanpith Award has been conferred upon which of the following ?
    A.Pratibha Ray
    B.Raghuveer Chaudhary
    C.Bhalchandra Nemade
    D.Kedarnath Singh
    Answer – B.Raghuveer Chaudhary

  9. Recently WHO has declared Guinea as ebola free nation. What is the capital of Guinea ?
    A.Dodoma
    B.Madrid
    C.Conakry
    D.Bissau
    Answer – C.Conakry

  10. Ministry of AYUSH has been conferred with the ISO 9001:2008 – Certificate for applying Quality Management System. What AYUSH stands for ?
    A.Ayurveda, Yoga & Naturopathy, Unani, Siddha & Haematology
    B.Ayurveda, Yoga & Naturopathy, Urology, Surgery & Homoeopathy
    C.Ayurveda, Yoga & Naturopathy, Unani, Siddha & Homoeopathy
    D.Ayurveda, Yoga & Neuropathy, Unani, Siddha & Homoeopathy
    Answer – C.Ayurveda, Yoga & Naturopathy, Unani, Siddha & Homoeopathy

  11. According to International Cricket Council One-Day International (ODI) rankings which team is ranked at first position ?
    A.Zimbabwe
    B.Australia
    C.India
    D.South India
    Answer – B.Australia

  12. Recently Indian navy successfully tested Long Range Barak 8 missile from INS Kolkata ? What is the lauch mode of Barak 8 ?
    A.Sea-to-Sea Missile
    B.Air-to-Surface Missile
    C.Surface-to-Air Missile
    D.Surface-to-Surface Missile
    Answer – C.Surface-to-Air Missile

  13. Which of the following has been appointed as the Prime Minister of Georgia ?
    A.Erasmus W. Beck
    B.Martin Jenkins Crawford
    C.John Brown Gordon
    D.Giorgi Kvirikashvili
    Answer – D.Giorgi Kvirikashvili

  14. Subir Sen, who has been recenlty passed away was related to which of the following fields ?
    A.Author
    B.Bussinesman
    C.Director
    D.Singer
    Answer – D.Singer

  15. CCI has approved the acquisition of Royal Bank of Scotland Group‘s India wealth management business by which company ?
    A.Grants India
    B.Sanctum Wealth
    C.Crompton Greaves
    D.Equinox Realty
    Answer – B.Sanctum Wealth

Comments are closed.