Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 31 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams.

Click Here to Read Current Affairs December 31 2015

  1. GOI and World Bank has signed a loan agreement of how much worth for the Nai Manzil: The Education and Skills Training for Minorities Project ?
    A.$80 mn
    B.$50 mn
    C.$75 mn
    D.$25 mn
    Answer – B.$50 mn

  2. Recently India has inked MoU with which of the following country in the field of Information Technology and Electronics ?
    A.Turkey
    B.Iran
    C.Spain
    D.Jordan
    Answer – D.Jordan

  3. Which of the following has been honoured with Knighthood from Queen Elizabeth II for his influential work on prevention and treatment of cancer ?
    A.Kala Patel
    B.Harpal Singh
    C.Daljit Lally
    D.Rekha Mehr
    Answer – B.Harpal Singh

  4. Union Cabinet gives nod for Civil Nuclear Cooperation deal of India with which country ?
    A.Canada
    B.Jordan
    C.Australia
    D.Maldives
    Answer – C.Australia

  5. Cabinet has approved recently an agreement of India with country for the exchange of information with respect to taxes ?
    A.Canada
    B.Jordan
    C.Australia
    D.Maldives
    Answer – D.Maldives

  6. M.A. Chidambaram Trophy for Best Woman Cricketer of 2014-15 has been conferred upon which of the following ?
    A.Rumeli Dhar
    B.Mithali Raj
    C.Diana David
    D.Archana Das
    Answer – B.Mithali Raj

  7. Union Cabinet has given its approval for renewal of Memorandum of Understanding (MoU) of India with which country for cooperation in Higher Education ?
    A.Australia
    B.Canada
    C.Maldives
    D.Jordan
    Answer – B.Canada

  8. According to the official of Ministry of External Affairs, globally India has been ranked at which place in issuing of passports ?
    A.7th
    B.2nd
    C.5th
    D.3rd
    Answer – D.3rd

  9. Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) approved the Amended Technology Upgradation Fund Scheme (ATUFS) for which Industry ?
    A.Cement Industry
    B.Steel Industry
    C.Textiles industry
    D.Chemical Industry
    Answer – C.Textiles industry

  10. Hockey India League (HIL) has appointed which of the following as the tournament director of its fourth edition ?
    A.Milind Narwekar
    B.Andy Mair
    C.Craig Gribble
    D.Bjorn Isberg
    Answer – D.Bjorn Isberg

  11. Which of the following telecom company has launched “Project Leap” that will provide a transparent view of coverage of voice and high speed broadband services ?
    A.Reliance
    B.Idea
    C.Vodafon
    D.Airtel
    Answer – D.Airtel

  12. Which of the following Indian sand artist’s Santa Claus sculpture featured in Limca Book of Records ?
    A.Rahul Arya
    B.Nitish Bharti
    C.Sudarsan Pattnaik
    D.Manas Kumar Sahoo
    Answer – C.Sudarsan Pattnaik

  13. BCCI Cricketer of the Year title conferred upon which of the following ?
    A.Manish Pandey
    B.Suresh Raina
    C.Virat Kohli
    D.MS Dhoni
    Answer – C.Virat Kohli

  14. Pavel Srnicek, who has been recenly passed away was related to which of the following sport ?
    A.Cricket
    B.Tennis
    C.Football
    D.Rugby
    Answer – C.Football

  15. Which Indian cricketer has recently announced his retirement from all forms of cricket ?
    A.Manoj Tiwary
    B.Naman Ojha
    C.Laxmi Ratan Shukla
    D.Amit Mishra
    Answer – C.Laxmi Ratan Shukla