Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 1 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 1 2015

  1. National Level Awards to the selected Anganwadi Workers (AWWs) for Exceptional Achievement had been presented by which of the following minister ?
    A.Nirmala Sitharaman
    B.Smriti Zubin Irani
    C.Maneka Sanjay Gandhi
    D.Harsimrat Kaur Badal
    Answer – C.Maneka Sanjay Gandhi

  2. MayyazhiMahotsavam clebrated in which of the following Indian States ?
    A.Tamil Nadu
    B.Puducherry
    C.Manipur
    D.West Bengal
    Answer – B.Puducherry

  3. Anil Kumble has stepped down as the Chief Mentor of which Indian Premier League (IPL) team ?
    A.Delhi Daredevils
    B.Sunrisers Hyderabad
    C.Kolkata Knight Riders
    D.Mumbai Indians
    Answer – D.Mumbai Indians

  4. Indian Railways has signed deal with which of the following to set up high horse power diesel and electric engines worth Rs.40,000 crore ?
    A.Georgia Power
    B.DTE Energy
    C.General Electric
    D.Range Corporation
    Answer – C.General Electric

  5. As per fifth Bi-monthly Monetary Policy Statement, what is the marginal standing facility (MSF) rate ?
    A.4.0%
    B.7.75%
    C.5.75%
    D.6.75%
    Answer – B.7.75%

  6. India has been ranked at which position in UN International Telecommunications Union’s (ITU) annual Measuring the Information Society Report (MISR) ?
    A.139
    B.113
    C.163
    D.131
    Answer – D.131

  7. Eldar Ryazanov, who has been recently passed away was related to which of the following fields ?
    A.Music Director
    B.Film Director
    C.Politician
    D.Russian Actor
    Answer – B.Film Director

  8. Who was awarded with four world record certificates scoring five goals in nine minutes ?
    A.Cristiano Ronaldo
    B.Lionel Messi
    C.Marco Reus
    D.Robert Lewandowski
    Answer – D.Robert Lewandowski

  9. Asian Business Leadership Forum 2015 conferred which of the following with lifetime achievement award ?
    A.Dr R. Seetharaman
    B.Hinduja Brothers
    C.H.E. Shaukat Aziz
    D.Dr Naresh Trehan
    Answer – B.Hinduja Brothers

  10. Which film has won the Golden Peacock Award at the finale of the 46th International Film Festival of India (IFFI) ?
    A.The Measure of a Man
    B.Sealed Cargo
    C.Embrace of Serpent
    D.Cinemawalla
    Answer – C.Embrace of Serpent

  11. APJ Abdul Kalam Ignite Awards 2015 presented by President Pranab Mukherjee at which of the following places ?
    A.IIT-D
    B.IIM-A
    C.IIM-B
    D.IIT-M
    Answer – B.IIM-A

  12. World AIDS Day observed on which date ?
    A.November 29
    B.December 2
    C.November 30
    D.December 1
    Answer – D.1 December

  13. Indian off-spinner Ravichandran Ashwin secured which rank in the ICC Test rankings for bowlers ?
    A.8th
    B.3rd
    C.2nd
    D.5th
    Answer – C.2nd

  14. During United Nations Climate Change Conference 2015 (COP21) World leaders had launched which Mission to accelerate clean energy revolution across the world ?
    A.Mission Energy
    B.Mission Innovation
    C.Mission Technology
    D.Mission Climate
    Answer – B.Mission Innovation

  15. In the latest ATP ranking list, Yuki Bhambri has been ranked at which place ?
    A.94th
    B.95th
    C.93rd
    D.91st
    Answer – C.93rd