Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 9 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 9 2015

  1. Government has extended the deadline for the enrolment of which of the following scheme to Dec 31 ?
    A.PMGSY
    B.PMJDY
    C.PMAGY
    D.PMJJBY
    Answer – D.PMJJBY

  2. Negotiable Instruments (Amendment) Bill, 2015 which has been recently consented by Rajya Sabha will amend which of the following act ?
    A.Negotiable Instruments Act, 1981
    B.Negotiable Instruments Act, 2002
    C.Negotiable Instruments Act, 1881
    D.Negotiable Instruments Act, 1988
    Answer – C.Negotiable Instruments Act, 1881

  3. Neha Swain has been conferred with  Queen’s Young Leaders award in the UK for exceptional work in transforming the lives of others. She is the co-founder of which NGO ?
    A.Akshara
    B.Rubaroo
    C.Sevalaya
    D.Raphael
    Answer – B.Rubaroo

  4. Global Financial Integrity (GFI) in its report “Illicit Financial Flows from Developing Countries: 2004-2013” has ranked India at which position ?
    A.12th
    B.4th
    C.10th
    D.3rd
    Answer – B.4th

  5. Negotiable Instruments (Amendment) Bill, 2015 will amend which of the following definitions of Negotiable Instruments Act, 1881 ?
    A.Cheque in the electronic form
    B.Electronic Bills of Exchange
    C.Letters of credit
    D.Electronic promissory notes
    Answer – A.Cheque in the electronic form

  6. Which drug maker company has became first Indian company to receive DGCI’s approval for hepatitis C drug ?
    A.Hetero
    B.Cipla
    C.Hikal
    D.Lupin
    Answer – A.Hetero

  7. Ministry of Health and Family Welfare has consituted seven-member committee “Drugs Consultative Committee (DCC)” to examine online drug sale issue. Who heads MOHFW ?
    A.Ravi Shankar Prasad
    B.Bandaru Dattatreya
    C.Jagat Prakash Nadda
    D.Thawar Chand Gehlot
    Answer – C.Jagat Prakash Nadda

  8. International Day of Commemoration and Dignity of the Victims of the Crime of Genocide observes on which date ?
    A.December 8
    B.December 9
    C.December 6
    D.December 10
    Answer – B.December 9

  9. MoU has been signed among Ministry of Textiles & Ministry of MSME for establishing a Technology Centre at which place ?
    A.Jaipur
    B.Pune
    C.Kanpur
    D.Lucknow
    Answer – C.Kanpur

  10. US House passed Visa Waiver Program Improvement Act of 2015 that would bar people from “4 Nations”. Which of the following is not included in 4 Nations ?
    A.Iraq
    B.Syria
    C.Israel
    D.Sudan
    Answer – C.Israel

  11. 2015 BWF Female Player of the Year Award has been conferred on which of the following ?
    A.Mia Audina
    B.Yui Hashimoto
    C.Saina Nehwal
    D.Carolina Marin
    Answer – D.Carolina Marin

  12. Tata Communications will sell the majority of its subsidiary Neotel’s fixed line assets to which of the following telecom company ?
    A.Idea
    B.Vodafone
    C.Airtel
    D.Vodacom
    Answer – D.Vodacom

  13. Nobel Peace Prize for 2015 has been conferred upon which of the following Quartet ?
    A.Italian Quartet
    B.National Dialogue Quartet
    C.Kutcher String Quartet
    D.Oslo String Quartet
    Answer – B.National Dialogue Quartet

  14. Central Council for Research in Yoga and Naturopathy (CCRYN), an autonomous organization under the Ministry of AYUSH will set up in which of the following state ?
    A.Delhi
    B.Mumbai
    C.Tamil Nadu
    D.Odisha
    Answer – D.Odisha

  15. Which State has won the Wheelchair Basketball Championship ?
    A.Punjab
    B.Haryana
    C.Maharashtra
    D.Uttar Pradesh
    Answer – C.Maharashtra