Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 7 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 7 2015

  1. After Jan Dhan Yojna, which Govt launched scheme has been included in Guinness Book of World records ?
    A.Sukanya Samridhi Yojana (Girl Child Prosperity Scheme)
    B.Pradhan Mantri Awas Yojana (PMAY)
    C.National Child Labour Projects(NCLP)
    D.Pratyaksh Hanstantrit Labh (PAHAL)
    Answer – D.Pratyaksh Hanstantrit Labh (PAHAL)

  2. 8th edition of a bilateral exercise between the Indian and Russian navies “INDRA NAVY”  initiated at which place ?
    A.Hyderabad
    B.Odisha
    C.Visakhapatnam
    D.Mumbai
    Answer – C.Visakhapatnam

  3. 2nd FOCAC (Forum on China-Africa Cooperation) Summit and 6th Ministerial Conference were held in which of the following places ?
    A.Guangzhou
    B.Johannesburg
    C.Cape Town
    D.Beijing
    Answer – B.Johannesburg

  4. Which E-commerce company has acquired Near.in for hyper-local services in a cash and stock deal ?
    A.Flipkart
    B.Paytm
    C.Snapdeal
    D.PayPal
    Answer – B.Paytm

  5. Reserve Bank of India has cancelled the certificate of registration (COR) of how many non-banking finance companies (NBFCs) ?
    A.45
    B.54
    C.56
    D.58
    Answer – C.56

  6. Which Indian state will host 20th National Youth Festival on January 12-16, 2016 ?
    A.Rajasthan
    B.Uttrakhand
    C.Chhattisgarh
    D.Jharkhand
    Answer – C.Chhattisgarh

  7. Which of the following has started Odd-even number scheme to curb air pollution ?
    A.Uttra Pradesh
    B.Delhi
    C.Maharashtra
    D.Karnataka
    Answer – B.Delhi

  8. What was the theme for Global SME Business Summit 2015, which was held in New Delhi ?
    A.Make in India through Globally SME partnerships
    B.Make in India through Global MSME partnerships
    C.Make in India through Globally partnerships
    D.Make in India through Global SME partnerships
    Answer – D.Make in India through Global SME partnerships

  9. Which bank has launched missed call service for account holders in Chennai to recharge their mobile ?
    A.Axis Bank
    B.Federal Bank
    C.ICICI Bank
    D.SBI Bank
    Answer – B.Federal Bank

  10. IDFC bank has selcted which IT company for core banking to offer next generation banking services ?
    A.Infosys
    B.Wipro
    C.TCS
    D.Accenture
    Answer – C.TCS

  11. Which university has been conferred with FICCI Education Awards 2015 under the category of “Excellence in Technology for Education Delivery” ?
    A.Ashoka University
    B.IIT Gandhinagar
    C.Manipal University
    D.Nirma University
    Answer – D.Nirma University

  12. Girnar Software Pvt. Ltd has appointed which of the following as its chief financial officer (CFO) ?
    A.Anurag Jain
    B.Umesh Hora
    C.Ankit Soni
    D.Shailesh Lakhani
    Answer – B.Umesh Hora

  13. The title of Hero World Challenge has been conferred upon which of the following professional golfer ?
    A.Anirban Lahiri
    B.Ricky Fowler
    C.Patrick Reed
    D.Bubba Watson
    Answer – D.Bubba Watson

  14. Which city Police has been conferred with “Express IT excellence award” in acknowledgment with IT initiatives launched by them ?
    A.Chattisgarh Police
    B.Karnataka Police
    C.Hyderabad Police
    D.Lucknow Police
    Answer – C.Hyderabad Police

  15. General Motors India has appointed which of the following as its head ?
    A.Patricia Russo
    B.Arvind Saxena
    C.Kaher Kazem
    D.James Mulva
    Answer – C.Kaher Kazem