Current Affairs PDF Sales

Marketing Awareness Quiz – Set 21

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Marketing Awareness Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important events in Marketing Awareness , which are common for all the bank exams like IBPS, LIC, SBI, and other competitive exams. We have included Some Marketing Awareness questions that are repeatedly asked in many bank exams.

  1. ____________________is/are concept of Marketing
    1.Customer is always right
    2.Your Satisfaction is our profit
    3.Customer is a King of Market
    4.Only 1 and 3
    5.All of these
    Answer – 5.All of these
    Explanation :
    The concept of Marketing are
    Customer is a King of Market
    Your Satisfaction is our profit
    Customer is always right 

  2. RSS stands for
    1.Really Simple Syndication
    2.Regular Source Saving
    3.Real Simple System
    4.Random Source Segmentation
    5.None of these
    Answer – 1.Really Simple Syndication
    Explanation :
    RSS or Really Simple Syndication uses a family of standard web feed formats to publish frequently updated information: blog entries, news headlines, audio, video.

  3. ____________ is/a re pillars of the modern marketing concept
    1.Profitability
    2.Target Market
    3.Integrated Marketing
    4.Consumer Orientation
    5.All of these
    Answer – 5.All of these
    Explanation :
    There are four pillars of the modern marketing concept – consumer orientation (may be said as consumer satisfaction), target market, integrated marketing, and profitability.

  4. According to Pyle, Marketing comprises of  ______________________
    1.Only Buying
    2.Only Selling
    3.Only Production
    4.Both buying & Selling
    5.None of these
    Answer – 4.Both buying & Selling
    Explanation :
    According to Pyle, “Marketing comprises both buying and selling activities.

  5. The Customer relationship management(CRM) is used for ___________
    1.Selling
    2.New Product
    3.Purchase
    4.Branding
    5.Both 1 & 2
    Answer – 5.Both 1 & 2
    Explanation :
    CRM(Customer relationship management) is being used to launch new products as well as used for sales marketing and customer support.

  6. What is/are used as a tool for promotion ?
    1.Sales promotion
    2.Public relation
    3.Advertising
    4.Direct Marketing
    5.All of these
    Answer – 5.All of these
    Explanation :
    The four main tools of promotion are advertising, sales promotion, public relation and direct marketing.

  7. ___________________ is /are example of Bank’s product mix
    1.Saving Account
    2.ATM card
    3.Bank Draft
    4.Mutual Funds
    5.All of these
    Answer – 5.All of these
    Explanation :
    Example of Bank’s product mix are Saving account, current account, fixed deposit, Debit card, ATM card, Bank Draft, Consultancy service & Mutual funds, etc.

  8. Product line is a series of which of the following ?
    1.Related Product
    2.Different Product
    3.Same Product
    4.All of these
    5.None of these
    Answer – 1.Related ProductProduct
    Explanation :
    A product line is a group of related products under a single brand sold by the same company.

  9. The term Marketing Mix was developed by  _______________
    1.Neil Borden
    2.James Culliton
    3.Philip Kotler
    4.Martin Marshal
    5.None of these
    Answer – 1.Neil Borden
    Explanation :
    The term Marketing Mix was developed by Neil Borden who first started using the phrase in 1949.The concept of Mareting mix is developed by James culliton

  10. In ECRM, E denotes ______________
    1.Economic
    2.Experts
    3.Evolution
    4.Electronic
    5.None of these
    Answer – 4.Electronic
    Explanation :
    Electronic customer relationship management (E-CRM) is the application of Internet-based technologies such as emails, websites, chat rooms, forums and other channels to achieve CRM objectives.