Current Affairs PDF Sales

Marketing Awareness Quiz – Set 29

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Marketing Awareness Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important events in Marketing Awareness , which are common for all the bank exams like IBPS, LIC, SBI, and other competitive exams. We have included Some Marketing Awareness questions that are repeatedly asked in many bank exams.

  1. A market created around some activity or probability is known as
    1.Decision Market
    2.Prediction market
    3.Virtual Market
    4.Information Market
    5.All of these
    Answer – 5.All of these
    Explanation :
    Prediction markets (predictive markets, information markets, decision markets, idea futures, event derivatives, or virtual markets) are exchange-traded markets created for the purpose of trading the outcome of events. The market prices can indicate what the crowd thinks the probability of the event is.

  2. A prediction market contract trades between __________% and __________%
    1.0, 100
    2.10,100
    3.50,100
    4.0, 50
    5.None of these
    Answer – 1.0, 100
    Explanation :
    A prediction market contract trades between 0 and 100%. It is a binary option that will expire at the price of 0 or 100%.

  3. Which of the following is primary cost elements ?
    1.Material costs
    2.Personnel costs
    3.Energy costs
    4.All of these
    5.None of these
    Answer – 4.All of these
    Explanation :
    Primary cost elements are like material costs, personnel costs, energy costs

  4. ________________________ is/are Secondary cost elements
    1.Material overheads
    2.Production costs
    3.Production overheads
    4.All of these
    5.None of these
    Answer – 4.All of these
    Explanation :
    Secondary cost elements are like production costs, material overheads, production overheads, they can be created and administered in only CO.

  5. The service marketing related with
    1.Promises
    2.Goods
    3.Products
    4.Customers
    5.None of these
    Answer – 1.Promises
    Explanation :
    Services Marketing Triangle are activities revolve around making and keeping promises to customers.

  6. What is the first stages of a consumer in arriving at a decision to purchase or reject a new product ?
    1.Interest
    2.Trial
    3.Evaluation
    4.Awareness
    5.None of these
    Answer – 4.Awareness
    Explanation :
    Four alternatives showing stages of a consumer in arriving at a decission to purchase or reject a new product –Awareness, Interest, Evaluations and Trail

  7. A basic and distinctive mode of expression is known as
    1.Fashion
    2.Style
    3.Trend
    4.Fads
    5.None of these
    Answer – 2.Style
    Explanation :
    A style is a basic and distinctive mode of expression

  8. ______________refers to a craze that is unpredictable, short-lived, and without social, economic, and political significance.
    1.Fashion
    2.Style
    3.Fad
    4.Brand
    5.None of these
    Answer – 3.Fad
    Explanation :
    A fad is something that comes and goes frequently and erratically. They tend to have a huge surge in popularity, and then disappear into oblivion

  9. An exchange of goods between two parties is called as
    1.Exchange Purchase
    2.Counter Purchase
    3.Trade Purchase
    4.Business Purchase
    5.None of these
    Answer – 2.Counter Purchase
    Explanation :
    Counter purchase is the agreement of an exporter to purchase a quantity of unrelated goods or services from a country in exchange for and approximate in value

  10. _________is a currently accepted or popular style in a given field
    1.Fashion
    2.Familiar
    3.Famous
    4.Trend
    5.None of these
    Answer – 1.Fashion
    Explanation :
    A fashion is a currently accepted or popular style in a given field