Current Affairs PDF Sales

Marketing Awareness Quiz – Set 30

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Marketing Awareness Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important events in Marketing Awareness , which are common for all the bank exams like IBPS, LIC, SBI, and other competitive exams. We have included Some Marketing Awareness questions that are repeatedly asked in many bank exams.

  1. What is HNI ?
    1.Highly Needed Incentives
    2.Highest Net Income
    3.Human Narrow Innovation
    4.High Networth Individuals
    5.None of these
    Answer – 4.High Networth Individuals
    Explanation :
    High net worth individual (HNI) is a classification used by the financial services industry to denote an individual or family with high net worth.

  2. In Double-Win strategy, the salesperson and customers are personally and professionally satisfied with the ___________
    1.Income of sale transaction
    2.Outcome of sale transaction
    3.Passive income
    4.Portfolio income
    5.None of these
    Answer – 2.Outcome of sale transaction
    Explanation :
    Double-win strategy refers to the use of win-win approach where salesperson and customers are personally and professionally satisfied with the outcome of sale transaction.

  3. Which of the following is the most powerful marketing channel ?
    1.Advertising
    2.Ongoing Marketing
    3.WOM marketing
    4.Immediate Marketing
    5.None of these
    Answer – 3.WOM marketing
    Explanation :
    Word-of-mouth marketing (WOMM, WOM marketing), also called word of mouth advertising, differs from naturally occurring word of mouth, in that it is actively influenced or encouraged by organizations (e.g. ‘seeding’ a message in a networks rewarding regular consumers to engage in WOM, employing WOM ‘agents’).

  4. ______________ is an income generated by selling an investment at a higher price than you paid for it
    1.Gain
    2.Portfolio
    3.Profit
    4.Earning
    5.None of these
    Answer – 2.Portfolio
    Explanation :
    Portfolio income is any income generated by selling an investment at a higher price than you paid for it. Some people refer to portfolio income as “capital gains,” because that’s how the money is taxed by the federal government.

  5. Rental income is an example of _________________
    1.Passive income
    2.Profit income
    3.Ongoing income
    4.Portfolio income
    5.None of these
    Answer – 1.Passive income
    Explanation :
    Passive income is money you get from assets you have purchased or created. For example, if you were to buy a house and rent it out for more money than it costs you to pay your mortgage and other expenses, the profit you make would be considered passive income

  6. _______________ is a component of customer satisfaction
    1.Cost price
    2.Value price
    3.Transfer price
    4.Fair price
    5.None of these
    Answer – 4.Fair price
    Explanation :
    Fair price is a component of customer satisfaction. Fair market price is the price of something at which both a seller and a buyer are willing to strike a deal.

  7. The consumer of a bank comes under ____________ environment
    1.Internal
    2.Direct
    3.Indirect
    4.External
    5.None of these
    Answer – 4.External
    Explanation :
    An external environment is composed of all the outside factors or influences that impact the operation of business. The business must act or react to keep up its flow of operations. The external environment can be broken down into two types: the micro environment and the macro environment.

  8. ______________ is the smallest retailing unit
    1.Convenience store
    2.Grocery store
    3.General store
    4.Departmental store
    5.None of these
    Answer – 1.Convenience store
    Explanation :
    A convenience store is a small retail business that stocks a range of everyday items such as groceries, snack foods, confectionery, soft drinks, tobacco products, over-the-counter drugs, toiletries, newspapers, and magazines

  9. Marketing mix is a combination of factors that can be controlled by
    1.Consumers
    2.Customers
    3.Company
    4.All of these
    5.None of these
    Answer – 2.Customers
    Explanation :
    Marketing mix is a combination of factors that can be controlled by a company to influence consumers to purchase its products.

  10. Planned cost service means __________
    1.Extra profit on the same cost
    2.Extra profit on the price cost
    3.Extra profit on the selling cost
    4.Extra profit on the market cost
    5.None of these
    Answer – 1.Extra profit on the same cost
    Explanation :
    Planned cost service means extra profit on the same cost