Hello Aspirants

Welcome to Online **Quants** **Test** in AffairsCloud.com. We are starting **Cumulus Course for IBPS PO 2018 Main Exam** and we are creating sample questions in Quants section, this type of Question will be asked in IBPS PO 2018!!!

**Click Here to View Cumulus Course: IBPS PO 2018 Mains**

**IBPS PO 2018 Mains: GA Test **– 7 PM Every Day

**IBPS PO 2018 Mains: Reasoning Test **– 8 PM Every Day

**IBPS PO 2018 Mains: Quants Test **– 9 PM Every Day

**IBPS PO 2018 Mains: English Test **– 10 PM Every Day

**Help:- **Share Our Cumulus Course for IBPS PO 2018 Exam Course page to your Friends & FB Groups

**Best Mock Test Series for IBPS PO Exam**

________________________

#### Quiz-summary

0 of 10 questions completed

Questions:

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10

#### Information

**All the Best**

You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.

Quiz is loading...

You must sign in or sign up to start the quiz.

You have to finish following quiz, to start this quiz:

#### Results

0 of 10 questions answered correctly

Your time:

Time has elapsed

You have reached 0 of 0 points, (0)

#### Categories

- Quantitative Aptitude 0%

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10

- Answered
- Review

- Question 1 of 10
##### 1. Question

1 pointsCategory: Quantitative Aptitude**Directions (Q. 1 – 5) Study the following information carefully and answer the given questions: The following bar graph shows the total number of players (Boys + Girls) and the total number of boys who participated in different sports**

**Find the number of girls who participated in both Hockey and Kabaddi together?**CorrectAnswer –

**3) 60**

Explanation:

The number of girls who participated in both Hockey and Kabaddi together

=> (80 – 60) + (72 – 32)

=> 20 + 40 = 60IncorrectAnswer –

**3) 60**

Explanation:

The number of girls who participated in both Hockey and Kabaddi together

=> (80 – 60) + (72 – 32)

=> 20 + 40 = 60 - Question 2 of 10
##### 2. Question

1 pointsCategory: Quantitative Aptitude**Directions (Q. 1 – 5) Study the following information carefully and answer the given questions: The following bar graph shows the total number of players (Boys + Girls) and the total number of boys who participated in different sports**

**What is the ratio of total number of players participated in Basketball and Badminton to that of the number of boys participated in Hockey?**CorrectAnswer –

**1) 3 : 1**

Explanation:

Total number of players participated in Basketball and Badminton

= > 96 + 84 = 180

The number of boys participated in Hockey = 60

Required ratio = 180 : 60 = 3 : 1IncorrectAnswer –

**1) 3 : 1**

Explanation:

Total number of players participated in Basketball and Badminton

= > 96 + 84 = 180

The number of boys participated in Hockey = 60

Required ratio = 180 : 60 = 3 : 1 - Question 3 of 10
##### 3. Question

1 pointsCategory: Quantitative Aptitude**Directions (Q. 1 – 5) Study the following information carefully and answer the given questions: The following bar graph shows the total number of players (Boys + Girls) and the total number of boys who participated in different sports**

**Find the average of the girls participated in all four sports together?**CorrectAnswer –

**4) 38**

Explanation:

The total number of the girls participated in all four sports together

= > (80 – 60) + (96 – 44) + (84 – 44) + (72 – 32)

= > 20 + 52 + 40 + 40 = 152

Required average = 152/4 = 38IncorrectAnswer –

**4) 38**

Explanation:

The total number of the girls participated in all four sports together

= > (80 – 60) + (96 – 44) + (84 – 44) + (72 – 32)

= > 20 + 52 + 40 + 40 = 152

Required average = 152/4 = 38 - Question 4 of 10
##### 4. Question

1 pointsCategory: Quantitative Aptitude

**Find the difference between the number of boys participated in Basketball with the number of girls participated in Badminton?**CorrectAnswer –

**1) 4**

Explanation:

The number of boys participated in Basketball = 44

The number of girls participated in Badminton = 84 – 44 = 40

Required difference = 44 – 40 = 4IncorrectAnswer –

**1) 4**

Explanation:

The number of boys participated in Basketball = 44

The number of girls participated in Badminton = 84 – 44 = 40

Required difference = 44 – 40 = 4 - Question 5 of 10
##### 5. Question

1 pointsCategory: Quantitative Aptitude

**Total number of girls participated in Basketball is approximately what percentage of total number of boys participated in Badminton?**CorrectAnswer –

**2) 118%**

Explanation:

Total number of girls participated in Basketball = 96 – 44 = 52

Total number of boys participated in Badminton = 44

Required % = (52/44)*100 = 118 %

Answer – 2) 118%

Explanation:

Total number of girls participated in Basketball = 96 – 44 = 52

Total number of boys participated in Badminton = 44

Required % = (52/44)*100 = 118 %IncorrectAnswer –

**2) 118%**

Explanation:

Total number of girls participated in Basketball = 96 – 44 = 52

Total number of boys participated in Badminton = 44

Required % = (52/44)*100 = 118 %

Answer – 2) 118%

Explanation:

Total number of girls participated in Basketball = 96 – 44 = 52

Total number of boys participated in Badminton = 44

Required % = (52/44)*100 = 118 % - Question 6 of 10
##### 6. Question

1 pointsCategory: Quantitative Aptitude**Directions (6 –10) Study the following information carefully and answer the given questions:**

In the year 2015, the salary payment of a company is 16 lakhs and the total number of employees is 80 and in the year 2016, the average salary of employees is Rs. 4000 more than the previous year. The salary payment in 2016 is 20 % more than the previous year. The other payment in the year 2016 is 34 lakhs. The total payment in the year 2015 and 2016 is same. In the year 2017, the number of employees is 5 less than the previous year. The average salary of employees in the year 2017 is Rs. 15000 and the other payment in the year 2017 is Rs. 47.75 lakhs.Note:

Salary payment = Average salary of employees * Number of employees

Total payment = Salary payment + other payment**The total payment in the year 2015 is approximately what percentage of total payment in the year 2017?**CorrectAnswer –

**4) 90 %**

The total payment in the year 2015 = 53.2 lakhs

The total payment in the year 2017 = 59 lakhs

Required % = (53.2/59)*100 = 90 %

In the year 2015,

The salary payment of a company = 16 lakhs

The total number of employees = 80

Average salary of employees = 1600000/80 = Rs. 20000

In the year 2016,

The average salary of employees = Rs. 1000 + Average salary of employees in 2015

=> 4000 + 20000 = Rs. 24000

The salary payment in 2016 = (120/100)*16 = 19.2 lakhs

The other payment in the year 2016 = 34 lakhs

Total payment in the year 2016 = 19.2 + 34 = 53.2 lakhs

The number of employees in 2015 = 1920000/24000 = 80

The total payment in the year 2015 and 2016 is same. So,

The total payment in the year 2015 = 53.2 lakhs

The other payment in the year 2015 = 53.2 – 16 = 37.2 lakhs

The average salary of employees in the year 2017 = Rs. 15000

The other payment in the year 2017 = Rs. 47.75 lakhs

The number of employees in 2017 = 80 – 5 = 75

The salary payment in 2017 = 75*15000 = 11.25 lakhs

The total payment in the year 2017 = 47.75 + 11.25 = 59 lakhsIncorrectAnswer –

**4) 90 %**

The total payment in the year 2015 = 53.2 lakhs

The total payment in the year 2017 = 59 lakhs

Required % = (53.2/59)*100 = 90 %

In the year 2015,

The salary payment of a company = 16 lakhs

The total number of employees = 80

Average salary of employees = 1600000/80 = Rs. 20000

In the year 2016,

The average salary of employees = Rs. 1000 + Average salary of employees in 2015

=> 4000 + 20000 = Rs. 24000

The salary payment in 2016 = (120/100)*16 = 19.2 lakhs

The other payment in the year 2016 = 34 lakhs

Total payment in the year 2016 = 19.2 + 34 = 53.2 lakhs

The number of employees in 2015 = 1920000/24000 = 80

The total payment in the year 2015 and 2016 is same. So,

The total payment in the year 2015 = 53.2 lakhs

The other payment in the year 2015 = 53.2 – 16 = 37.2 lakhs

The average salary of employees in the year 2017 = Rs. 15000

The other payment in the year 2017 = Rs. 47.75 lakhs

The number of employees in 2017 = 80 – 5 = 75

The salary payment in 2017 = 75*15000 = 11.25 lakhs

The total payment in the year 2017 = 47.75 + 11.25 = 59 lakhs - Question 7 of 10
##### 7. Question

1 pointsCategory: Quantitative Aptitude**Directions (6 –10) Study the following information carefully and answer the given questions:**

In the year 2015, the salary payment of a company is 16 lakhs and the total number of employees is 80 and in the year 2016, the average salary of employees is Rs. 4000 more than the previous year. The salary payment in 2016 is 20 % more than the previous year. The other payment in the year 2016 is 34 lakhs. The total payment in the year 2015 and 2016 is same. In the year 2017, the number of employees is 5 less than the previous year. The average salary of employees in the year 2017 is Rs. 15000 and the other payment in the year 2017 is Rs. 47.75 lakhs.Note:

Salary payment = Average salary of employees * Number of employees

Total payment = Salary payment + other payment**Find the difference between the number of employees in the year 2015 to that in the year 2017?**CorrectAnswer –

**3) 5**

Explanation:

The number of employees in the year 2015 = 80

The number of employees in the year 2017 = 75

Required difference = 80 – 75 = 5IncorrectAnswer –

**3) 5**

Explanation:

The number of employees in the year 2015 = 80

The number of employees in the year 2017 = 75

Required difference = 80 – 75 = 5 - Question 8 of 10
##### 8. Question

1 pointsCategory: Quantitative Aptitude**Directions (6 –10) Study the following information carefully and answer the given questions:**

In the year 2015, the salary payment of a company is 16 lakhs and the total number of employees is 80 and in the year 2016, the average salary of employees is Rs. 4000 more than the previous year. The salary payment in 2016 is 20 % more than the previous year. The other payment in the year 2016 is 34 lakhs. The total payment in the year 2015 and 2016 is same. In the year 2017, the number of employees is 5 less than the previous year. The average salary of employees in the year 2017 is Rs. 15000 and the other payment in the year 2017 is Rs. 47.75 lakhs.Note:

Salary payment = Average salary of employees * Number of employees

Total payment = Salary payment + other payment**Find the average other payment in all the given years together?**CorrectAnswer –

**1) 39.65 lakhs**

Explanation:

The average salary payment in all the given years together

=> (37.2 + 34 + 47.75)/3

=> 118.95/3 = 39.65 lakhsIncorrectAnswer –

**1) 39.65 lakhs**

Explanation:

The average salary payment in all the given years together

=> (37.2 + 34 + 47.75)/3

=> 118.95/3 = 39.65 lakhs - Question 9 of 10
##### 9. Question

1 pointsCategory: Quantitative Aptitude**Directions (6 –10) Study the following information carefully and answer the given questions:**

In the year 2015, the salary payment of a company is 16 lakhs and the total number of employees is 80 and in the year 2016, the average salary of employees is Rs. 4000 more than the previous year. The salary payment in 2016 is 20 % more than the previous year. The other payment in the year 2016 is 34 lakhs. The total payment in the year 2015 and 2016 is same. In the year 2017, the number of employees is 5 less than the previous year. The average salary of employees in the year 2017 is Rs. 15000 and the other payment in the year 2017 is Rs. 47.75 lakhs.

Salary payment = Average salary of employees * Number of employees

Total payment = Salary payment + other payment**Find the total average salary of employees in all the given years together?**CorrectAnswer –

**1) Rs. 59000**

Explanation:

The total average salary of employees in all the given years together

= > 20000 + 24000 + 15000 = Rs. 59000IncorrectAnswer –

**1) Rs. 59000**

Explanation:

The total average salary of employees in all the given years together

= > 20000 + 24000 + 15000 = Rs. 59000 - Question 10 of 10
##### 10. Question

1 pointsCategory: Quantitative Aptitude**Directions (6 –10) Study the following information carefully and answer the given questions:**

In the year 2015, the salary payment of a company is 16 lakhs and the total number of employees is 80 and in the year 2016, the average salary of employees is Rs. 4000 more than the previous year. The salary payment in 2016 is 20 % more than the previous year. The other payment in the year 2016 is 34 lakhs. The total payment in the year 2015 and 2016 is same. In the year 2017, the number of employees is 5 less than the previous year. The average salary of employees in the year 2017 is Rs. 15000 and the other payment in the year 2017 is Rs. 47.75 lakhs.

Salary payment = Average salary of employees * Number of employees

Total payment = Salary payment + other payment**The total payment in the year 2017 is approximately what percentage more/less than the other payment in the year 2016?**CorrectAnswer –

**3) 75 % more**

Explanation:

The total payment in the year 2017 = 59

The other payment in the year 2016 = 34

Required % = [(59 – 34)/34]*100 = 75 % moreIncorrectAnswer –

**3) 75 % more**

Explanation:

The total payment in the year 2017 = 59

The other payment in the year 2016 = 34

Required % = [(59 – 34)/34]*100 = 75 % more

**Click view Questions button to view Explanation****Note:-**We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!- Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.
- If you find any mistake, please tell us in the comment section.

**Bank Jobs Notification**

**Central Govt Jobs Notification**