Current Affairs PDF Sales

GK Questions: World Geography – Set 34

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to World Gk(World Geography) !!!

  1. The Bwindi Impenetrable National Park is located in which country ?
    1.Uganda
    2.Canada
    3.China
    4.Nepal
    5.None of these
    Answer – 1.Uganda
    Explanation :
    The Bwindi Impenetrable National Park is in south-western Uganda. The park is part of the Bwindi Impenetrable Forest and is situated along the Democratic Republic of the Congo border next to the Virunga

  2. The Jigme Dorji National Park is situated in __________________
    1.Nepal
    2.Pakistan
    3.Bangladesh
    4.China
    5.None of these
    Answer – 1.Nepal
    Explanation :
    The Jigme Dorji National Park, named after the late Jigme Dorji Wangchuck, is the second-largest National Park of Bhutan.

  3.  Which of the following National park is located in Slovakia ?
    1.Neora National Park
    2.Vansda National Park
    3.Tatra National Park
    4.All of these
    5.None of these
    Answer – 3.Tatra National Park
    Explanation :
    Tatra(s) National Park is one of the nine national parks in Slovakia. The park is important for protecting a diverse variety of flora and fauna, with many endemic species, including the Tatra chamois.

  4. Banff National Park is belongs to which country ?
    1.German
    2.Russia
    3.USA
    4.Canada
    5.None of these
    Answer – 4.Canada
    Explanation :
    Banff National Park is Canada’s oldest national park, established in 1885 in the Rocky Mountains.

  5. ___________________ is considered to be the world’s first national park
    1.Hailey National Park
    2.Yellowstone National Park
    3.Kruger National Park
    4.Yosemite National Park
    5.None of these
    Answer – 2.Yellowstone National Park 
    Explanation :
    In 1872, Yellowstone National Park was established as the United States’ first national park, being also the world’s first national park.

  6. Fiordland National Park occupies the which country ?
    1.Croatia
    2.Poland
    3.New Zealand
    4.Europe
    5.None of these
    Answer – 3.New Zealand
    Explanation :
    Fiordland National Park occupies the southwest corner of the South Island of New Zealand. It is the largest of the 14 national parks in New Zealand

  7. The Garamba National Park is located in ___________________
    1.Finland
    2.China
    3.Argentina
    4.Congo
    5.None of these
    Answer – 4.Congo
    Explanation :
    Garamba National Park, located in Orientale Province of the Democratic Republic of the Congo in Africa, was established in 1938. One of Africa’s oldest National parks, it was designated a UNESCO World Heritage Site in 1980.

  8. Kruger National Park is situated in  ___________________
    1.South Africa
    2.USA
    3.Austria
    4.Sri Lanka
    5.None of these
    Answer – 1.South Africa
    Explanation :
    Kruger National Park, in northeastern South Africa, is one of Africa’s largest game reserves. Its high density of wild animals includes the Big 5: lions, leopards, rhinos, elephants and buffalos.

  9. The Moyenne Island National Park is located in which country ?
    1.Australia
    2.Iceland
    3.Seychelles
    4.Vietnam
    5.None of these
    Answer – 3.Seychelles
    Explanation :
    Moyenne Island, the World’s Smallest National Park. Moyenne Island National Park, located off the coast of the Seychelles, is the world’s smallest national park. At 22 acres, it was designated an independent national park by the government of Seychelles in 2008.

  10. Which is the world’s largest national park ?
    1.Northeast Greenland National Park
    2.Glacier National Park
    3.Everglades National Park
    4.Caniama National Park
    5.None of these
    Answer – 1.Northeast Greenland National Park
    Explanation :
    Northeast Greenland National Park is the world’s largest and most northerly national park. It is the largest protected land area in the world.