Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams.

Click Here to Attend More Static Quiz

  1. What is the capital of Bahrain?
    1.Yerevan
    2.Baku
    3.Manama
    4.Thimphu
    5.None of these
    Answer : 3.Manama; Currency – Bahraini dinar (BHD) & Official language – Arabic

  2. What is the currency of Cyprus?
    1.Euro (EUR)
    2.Lari (GEL)
    3.Yen (JPY)
    4.Dinar
    5.None of these
    Answer : 1.Euro (EUR); Capital – Nicosia & Official languages – Greek & Turkish

  3. What is the capital of Kazakhstan?
    1.Amman
    2.Astana
    3.Erbil
    4.Bishkek
    5.None of these
    Answer : 2.Astana; Currency – Tenge (KZT); Official language – Kazakh, Russian

  4. What is the currency of Kyrgyzstan?
    1.Kip (LAK)
    2.Som (KGS)
    3.Ringgit (MYR)
    4.Rial (OMR)
    5.None of these
    Answer : 2.Som (KGS); Capital – Bishkek; Official languages – Kyrgyz, Russian

  5. What is the capital of Taiwan?
    1.Damascus
    2.Taipei
    3.Tajikistan
    4.Bangkok
    5.None of these
    Answer : 2.Taipei; Currency – New Taiwan dollar (TWD) & Official language – Standard Chinese

  6. What is the capital of Georgia?
    1.Dili
    2.Tbilisi
    3.West Island
    4.Flying Fish Cove
    5.None of these
    Answer : 2.Tbilisi; Currency – Lari (GEL) & Official language – Georgian

  7. What is the currency of East Timor?
    1.Euro (EUR)
    2.United States dollarc(USD)
    3.Riela (KHR)
    4.Rial (IRR)
    5.None of these
    Answer : 2.United States dollar (USD); Capital – Dili & Official language – Portuguese, Tetum

  8. What is the capital of Armenia?
    1.Episkopi Cantonment
    2.Yerevan
    3.Baku
    4.Diego Garcia
    5.None of these
    Answer : 2.Yerevan; Currency – Dram (AMD) & Official language – Armenian

  9. What is the currency of Myanmar?
    1.Togrog (MNT)
    2.Kyat (MMK)
    3.Riyal (QAR)
    4.Baht (THB)
    5.None of these
    Answer : 2.Kyat (MMK); Capital – Naypyidaw & Official language – Burmese

  10. What is the currency of Malaysia?
    1.Somoni (TJS)
    2.Baht (THB)
    3.dong (VND)
    4.Kip (LAK)
    5.None of these
    Answer : 5.None of these; Currency – Ringgit (MYR), Capital – Kuala Lumpur & Official language – Malaysian

  11. What is the capital of Cambodia?
    1.Bandar Seri Begawan
    2.Phnom Penh
    3.Flying Fish Cove
    4.West Island
    5.None of these
    Answer : 2.Phnom Penh; Currency – Riela (KHR) & Official language – Khmer

  12. What is the currency of Thailand?
    1.Somoni (TJS)
    2.Baht (THB)
    3.dong (VND)
    4.Riyal (QAR)
    5.None of these
    Answer : 2.Baht (THB); Capital – Bangkok & Official language – Thai

  13. What is the capital of North Korea?
    1.Seoul
    2.Pyongyang
    3.Damascus
    4.Ankara
    5.None of these
    Answer : 2.Pyongyang; Currency – North Korean won (KPW) & Official language- Korean

  14. What is the currency of Oman?
    1.Turkish lira (TRY)
    2.Rial (OMR)
    3.UAE dirham (AED)
    4.Somoni (TJS)
    5.None of these
    Answer : 2.Rial (OMR); Capital – Muscat & Official language – Arabic

  15. What is the capital of Mongolia?
    1.Male
    2.Ulaanbaatar
    3.Naypyidaw
    4.Stepanakert
    5.None of these
    Answer : 2.Ulaanbaatar; Currency – Togrog (MNT) & Official language – Mongolian