Current Affairs PDF Sales

GK Questions: Books & Authors – Set 30

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to Basic Gk(Books & Authors) !!!

Click Here to attend Books & Authors Quiz 

  1. Who is the author of the book “The Travelling Belly: Eating Through India’s By-Lanes” ?
    1.Kalyan Karmakar
    2.K.T.Achaya
    3.Manju Malhi
    4.Viji Varadarajan
    5.None of these
    Answer – 1.Kalyan Karmakar
    Explanation :
    “The Travelling Belly: Eating Through India’s By-Lanes” is the book  written by food blogger Kalyan Karmakar.

  2. The book titled The Essential Ambedkar is penned by ____________
    1.Amitav Gosh
    2.Salman Rushdie
    3.Bhalchandra Mungekar
    4.Ramachandra Guha
    5.None of these
    Answer – 3.Bhalchandra Mungekar
    Explanation :
    The book ‘The Essential Ambedkar’ written by Bhalchandra Mungekar, published by Rupa Publications.

  3. The novel Lincoln in the Bardo is authored by whom ?
    1.Elizabeth George
    2.George Eliot
    3.George Orwell
    4.George Saunders
    5.None of these
    Answer – 4.George Saunders
    Explanation :
    Lincoln in the Bardo is a 2017 novel by American writer George Saunders. It is Saunders’ first full-length novel, and became a New York Times bestseller the week of March

  4. Jobless, Clueless, Reckless is the book written by _________________
    1.Ashwin Sanghi
    2.Revathi Suresh
    3.Anita Nair
    4.Ravi Subramanian
    5.None of these
    Answer – 2.Revathi Suresh
    Explanation :
    Jobless, Clueless, Reckless is the book by Revathi Suresh. The book deal with actually whathappens to a person during his teenage years and she is not a teenager. The book is constantly humorous and gives you insight about various things

  5. Who is the author of ‘Mr and Mrs Jinnah: The Marriage that Shook India’?
    1.Sheela Reddy
    2.Kesava Reddy
    3.Helen Reddy
    4.Narayana Reddy
    5.None of these
    Answer – 1.Sheela Reddy
    Explanation :
    Mr and Mrs Jinnah: The Marriage that Shook India by Sheela Reddy. The book published by Penguin Random House was launched at India International centre in New Delhi

  6. You Want to Know About the Environment is the book by ___________
    1.Sunita Narain
    2.VandanaShiva
    3.Bijal Vachharajani
    4.Majid Husain
    5.None of these
    Answer – 3.Bijal Vachharajani 
    Explanation :
    The book titled So You Want to Know About the Environment by Bijal Vachharajani .It is deal with  climate change, food, waste and much more.

  7. The autobiographical book When Breath Becomes Air written by whom ?
    1.Joginder Paul
    2.Paul Auster
    3.Jessie Paul
    4.Paul Kalanithi
    5.None of these
    Answer – 4.Paul Kalanithi
    Explanation :
    When Breath Becomes Air is a non-fiction autobiographical book written by Paul Kalanithi. It is a memoir about his life and illness, battling stage IV metastatic lung cancer. It was posthumously published by Random House

  8. The Sleepwalker’s Dream is the novel written by which author ?
    1.Homen Borgohain
    2.Dhrubjyoti Borah
    3.Hiren Gohain
    4.Rita Chowdhury
    5.None of these
    Answer – 2.Dhrubjyoti Borahs
    Explanation :
    The Sleepwalker’s Dream is the first novel in English language by the prolific Assamese writer Dhrubjyoti Borah

  9. ‘The Rise of Sivagami’ is penned by whom?
    1.Anand Neelakantan
    2.Anand Gandhi
    3.Mulk Raj Anand
    4.S.A.Khan
    5.None of these
    Answer – 1.Anand Neelakantan
    Explanation :
    The Rise of Sivagami, the first book in the series Bahubali: Before the Beginning. It was written by Anand Neelakantan and published by Kindle edition.

  10. The book titled When Crime Pays – Money and Muscle in Indian Politics has been authored by
    1.Khushwant Singh.
    2.Milan Vaishnav
    3.Jeet Thayil
    4.Satyajit Ray
    5.None of these
    Answer –2.Milan Vaishnav
    Explanation :
    When Crime Pays – Money and Muscle in Indian Politics is the book by Milan Vaishnav. This book explores the co-existence of democracy and illegality, and why it is repeatedly blessed by voters.