Current Affairs PDF Sales

GK Questions: Books & Authors – Set 16

Hello Aspirants.

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to Basic Gk(Books & Authors) !!!

  1. The book titled ‘ Agni Veena’ is authored by
    1.Jainendar Kumar
    2.Sharat Chandra
    3.Yashpal
    4.Kazi Nazrul Islam
    5.None of these
    Answer – 4.Kazi Nazrul Islam
    Explanation :
    Nazrul’s first book of poems, Agni-Veena had appeared in October, 1922.

  2. Which of the following is written by Tushar Agarwal ?
    1.Bharat Bharati
    2.The Great Indian World Trip
    3.Good Times, Bad Times
    4.Death of a City
    5.None of these
    Answer – 2.The Great Indian World Trip
    Explanation :
    The Great Indian World Trip is written by Tushar Agarwal.This book showcases the incredible journey of author

  3. ‘The Story of Kashmir through the Ages’ is authored by ……………..
    1.Arjan Nath Chaku
    2.Dev Sukumar
    3.H.R.Bharadwaj
    4.Inder K Chaku
    5.Both 1 and 4
    Answer – 5.Both 1 and 4
    Explanation :
    The book “The Story of Kashmir through the Ages” has been authored by Arjan Nath Chaku and Inder K Chaku

  4. Who is the author of ‘ Speed Post’ ?
    1.Shobha De
    2.V.P.Singh
    3.Arunima Sinha
    4.Amish Tripathi
    5.None of these
    Answer – 1.Shobha De
    Explanation :
    Speedpost is a book written in 1999 by Shobha De. The book is a series of letters to her six children, either grown, or nearly so

  5. The book titled ‘The Life and Death of Adolf Hitler’ is penned by
    1.Z.A. Bhutto
    2.James Cross Giblin
    3.J.M. Barrie
    4.Gunnar Myrdal
    5.None of these
    Answer – 2.James Cross Giblin
    Explanation :
    Many people believe Hitler was the personification of evil. In this Sibert Medal–winning biography, James Cross Giblin penetrates this façade and presents a picture of a complex person—at once a brilliant, influential politician and a deeply disturbed man. Giblin explores the forces that shaped the man as well as the social conditions that furthered his rapid rise to power.

  6. Which of the following is written by P. Chidambaram ?
    1.Thoughts and Reflections
    2.Beyond Survival
    3.The Birds of Time
    4.Standing Guard- A year in Opposition
    5.None of these
    Answer – 4.Standing Guard-A year in Opposition
    Explanation :
    “Standing Guard – A Year in Opposition” a compilation of his Sunday columns published in the Indian Express in 2015.

  7. Who is the author of ‘Standing On An Apple Box’  ?
    1.Ashish Roy
    2.Ritu Beri
    3.Anita Nayyar
    4.Aishwarya Dhanush
    5.None of these
    Answer – 4.Aishwarya Dhanush
    Explanation :
    Aishwarya, Rajinikanth’s daughter and Dhanush’s wife, has turned anauthor with her book Standing On an Apple Box. The book, which is about Aishwarya’s experiences of being the daughter of a superstar, will release on Rajinikanth’s birthday this year, on December 12

  8. Who is the author of  ‘ A View from Outside’ ?
    1.Sarojini Naidu
    2.Narendra Modi
    3.Zahid Hussain
    4.P.Chidamparam
    5.None of these
    Answer – 4.P.Chidamparam
    Explanation :
    Chidambaram is the author of ‘A View From The Outside’

  9. …………………. is written by Anita Desai
    1.Da Vinci Code
    2.The Longest Race
    3.Fasting, Feasting
    4.The Year of the Roester
    5.None of these
    Answer – 3.Fasting, Feasting
    Explanation :
    Fasting, Feasting is a novel by Indian writer Anita Desai, first published in 1999 in Great Britain

  10. The book “No Time to Pause” is authored by ………………..
    1.Ashim Choudhury
    2.Amrita Pritam
    3.Pavithra Ramesh
    4.Ved Vyas
    5.None of these
    Answer – 3.Pavithra Ramesh
    Explanation :
    Graduate from Bangalore’s Mount Carmel College, young Pavithra Ramesh is launching a book, No Time to Pause, that chronicles the life of a typical college student who decides to stay miles away from her family to get value
    education.