English Questions: spelling correction -1

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are Starting new quizzes based on the some difficult words from Editorials, which is important for IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) erratic
    2) diligent
    3) evence
    4) diabolical
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : Evince is correct spelling
  2. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) diaspora
    2) debility
    3) delirious
    4) debut
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : All are correct
  3. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) naivete
    2) nuance
    3) peian
    4) progeny
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : paean is correct spelling.
  4. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) nee
    2) pecilate
    3) peevish
    4) niche
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation : peculate is correct spelling.
  5. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) mete
    2) muzzle
    3) juggle
    4) jaicose
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : jacose is correct spelling.
  6. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) maltreat
    2) mayhem
    3) lustre
    4) leway
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : leeway is correct spelling.
  7. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) handy
    2) impugn
    3) hiccup
    4) goery
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : gory is correct spelling.
  8. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) ensconce
    2) exacerbate
    3) gruff
    4) grudge
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : All are correct
  9. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) exorcist
    2) feitish
    3) fervid
    4) gamut
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation : fetish – obsession is correct spelling.
  10. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) doleful
    2) diatribe
    3) detente
    4) doyan
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : doyen is correct spelling.
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test