Current Affairs PDF Sales

Aptitude Questions: Simplification Set 22

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Simplification. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. 572 ÷ 26 x 12 – 200 = 2? 
    A. 5
    B. 3
    C. 6
    D. 7
    E. None of these
    Answer – C. 6
    Explanation :
    572 ÷ 26 = 22
    22 x 12 = 264
    264 – 200 = 64 = 26

  2. 43931.03 ÷ 2011.02 x 401.04 = ?
    A. 7500
    B. 8300
    C. 8800
    D. 8850
    E. None of these
    Answer – C. 8800
    Explanation :
    (44000 ÷ 2000) x 400 = 8800

  3. [(3√8 + √8) x (8√8 + 7√8)] – 98 = ?
    A. 352
    B. 382
    C. 362
    D. 372
    E. None of these
    Answer – B. 382
    Explanation :
    [√8(3 + 1) x √8(8 + 7)] – 98
    [4√8 x 15√8] – 98
    480 – 98 = 382

  4. (23.1)2 + (48.6)2 – (39.8)2 = ? + 1147.69
    A. 185.84
    B. 175.84
    C. 135.84
    D. 163.84
    E. None of these
    Answer – D. 163.84
    Explanation :
    533.61 + 2361.96 – 1584.04 = ? + 1147.69
    1311.53 – 1147.69 = 163.84

  5. 3463 × 295 – 18611 = ? + 5883
    A. 997071
    B. 997091
    C. 999090
    D. 997090
    E. None of these
    Answer – B. 997091
    Explanation :
    3463 × 295 = 1021585
    1021585 – (18611 + 5883) = 997091

  6. √7378 x √1330 ÷ √660 = ?
    A. 130
    B. 120
    C. 160
    D. 170
    E. None of these
    Answer –B. 120
    Explanation :
    √7378 ≈ 86; √1330 ≈ 36; √660 ≈ 26
    86 x 36 ÷ 26

  7. 6999 ÷ 70.005 x 94.998 = ? x 19.999
    A. 475
    B. 380
    C. 640
    D. 720
    E. None of these
    Answer – A. 475
    Explanation :
    7000 ÷ 70 x 95 = ? x 20 ≈ 475

  8. 89.988% of 699.9 + 50.002% of 999.99 – 170.015 = ?
    A. 950
    B. 930
    C. 960
    D. 970
    E. None of these
    Answer C. 960
    Explanation :
    ≈ (700 * (90/100) + 1000 * (50/100)) – 170
    ≈ 630 + 500 – 170 ≈ 960

  9. √(72 x 24 x 2 -(11)³ + 3) = ?
    A. 52
    B. 32
    C. 62
    D. 72
    E. None of these
    Answer – B. 32
    Explanation :
    √(2352 – 1331 + 3) = √1024 =32

  10. 65% of √3136 x 5 = ? + 154
    A. 56
    B. 28
    C. 35
    D. 32
    E. None of these
    Answer – B. 28
    Explanation :
    (65/100)*56*5 = ? + 154
    182 – 154 = 28