Current Affairs PDF Sales

Aptitude Questions: Simplification Set 16

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Simplification ,which is common for all the  competitive exams We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. √7225*4.892 + 164.90 – 675*3 = ?
    A.780
    B.265
    C.320
    D.413
    E.None of these
    Answer – B.265
    Explanation :
    =85*25+165-2025
    =2125-1860 = 265

  2. 49.80 % of 750.08 ÷ 11.02 = 56.09 –  ?
    A.34
    B.16
    C.22
    D.27
    E.None of these
    Answer – C.22
    Explanation :
    50% of 750÷11 = 56 – x
    375/11 = 56 – x
    34.09 = 56 – x
    X = 56 – 34.09 = 21.91 = 22

  3. 40.03 × 27.96 + 12.98 × 3√ 17576 = ?
    A.1270
    B.980
    C.1458
    D.1098
    E.None of these
    Answer – C.1458
    Explanation :
    40*28+13*26 = 1120 + 338 = 1458

  4. (1064 ÷ 0.95 + 1028 × 0.50) × 11.5 = ?
    A.18147
    B.12345
    C.16780
    D.13678
    E.None of these
    Answer – A.18147
    Explanation :
    1064+514 = 1578
    1578*11.5 = 18147

  5. 90×536÷√1296 = ? + √1521
    A.1301
    B.1450
    C.1256
    D.2010
    E.None of these
    Answer – A.1301
    Explanation :
    48240÷36 = 1340
    39+x = 1340
    X = 1301

  6. 65.56 × l24 – 312 × 5 = ? % of 2208.05
    A.300
    B.245
    C.312
    D.265
    E.None of these
    Answer – A.300
    Explanation :
    66*124 – 312*5 = x % of 2208
    8184 – 1560 = x% 2208
    6624 = x*2208/100
    X = 6624*100/2208
    X = 300

  7. (29)2 × 91 ÷ 7 + (8)3 + 61 =(?)3 + 858
    A.22
    B.19
    C.31
    D.27
    E.None of these
    Answer – A.22
    Explanation :
    841*13+512+61 =(?)3 + 858
    10933+512+61 = (?)3 + 858
    11506 –  858 = 10648
    10648 = 22*22*22

  8. 68.55 ÷ 0.03 + 52.8 ÷ 0.8 – 170 / 0.25 = ?
    A.1234
    B.1567
    C.1671
    D.1987
    E.None of these
    Answer – C.1671
    Explanation :
    6855/3 = 2285
    528/8 = 66
    170/0.25 = 680
    2285+66 – 680 = 1671

  9. 92 + 4* 3.75 -16 = √?
    A.6754
    B.3322
    C.7543
    D.8464
    E.None of these
    Answer – D.8464
    Explanation :
    92+16-16 = √?
    √? = 92
    ? = 92*92 = 8464

  10. (15625)1.3 × (3125)1.25 ÷ (125)2 = 5?
    A.8.05
    B.6.25
    C.10.05
    D.11
    E.None of these
    Answer – A.8.05
    Explanation :
    5 6*1.3 * 5 5*1.25 ÷ 53*2  = 5?
    5 7.8+6.25-6 = 5 8.05

Note : Dear Friends if u know an alternate methods or shortcuts related to any chapter, you can share here.