Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 14 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 14 2015

  1. Turkmenistan instigated 1,814 Km natural gas pipeline TAPI to reduce its dependence on gas sales to Russia and China. What TAPI stands for ?
    A.Turkmenistan, Azerbaijan, Pakistan, India
    B.Tajikistan, Azerbaijan, Pakistan, India
    C.Turkmenistan, Afghanistan, Pakistan, India
    D.Tajikistan, Afghanistan, Pakistan, India
      Answer – C.Turkmenistan, Afghanistan, Pakistan, India

  2. Japanese Prime Minister Shinzo Abe had visited India for talks on a civil nuclear deal and India’s first bullet train. How many agreements signed between both nations on cooperation in railway sector ?
    A.7
    B.16
    C.8
    D.3
      Answer – D.3

  3. Healthcare IT solutions and advisory services company “HealthFore Technologies” will merge which investment company ?
    A.Blume Ventures
    B.Kalyani Investments
    C.Oscar Investments
    D.Balmer Investments
      Answer – C.Oscar Investments

  4. Recently provisions of Railway Passengers (Cancellation of tickets and refund of fare) Rules have been amended and comprehensive Railway Passengers Rules 2015 have been notified by which of the which of the following minister ?
    A.C. P. Joshi
    B.Mallikarjun Kharge
    C.Suresh Prabhu
    D.Manoj Sinha
      Answer – D.Manoj Sinha

  5. World Travel Awards has awarded which of the following airline with World’s Leading Airline award ?
    A.Ethiopian Airlines
    B.EasyJet Airlines
    C.Emirates Airline
    D.Etihad Airways
      Answer – D.Etihad Airways

  6. Recently which state has became the 11th state to join UDAY scheme (Ujwal DISCOM Assurance Yojana) for reviving debt- laden discoms ?
    A.Kerala
    B.Gujarat
    C.Haryana
    D.Punjab
      Answer – C.Haryana

  7. During 2015 United Nations Climate Change Conference in Paris, India launched global solar alliance for how many countries ?
    A.98
    B.105
    C.120
    D.110
      Answer – C.120

  8. India and Japan had signed a pact to develop Varanasi as a “Smart City” on the lines of which Japanese city ?
    A.Nagoya
    B.Tokyo
    C.Kyoto
    D.Osaka
      Answer – C.Kyoto

  9. Which country’s President has declared its West African country an Islamic republic because Islam is the majority religion of its citizens ?
    A.Burundi
    B.Gambia
    C.Rwanda
    D.Comoros
      Answer – B.Gambia

  10. Which of the following has won in the 59th National shooting championship in men’s 25-metre centre fire pistol ?
    A.Pratap Singh
    B.Vijay Kumar
    C.Gurpreet Singh
    D.Pemba Tamang
      Answer – B.Vijay Kumar

  11. On the sidelines of Japnese Premier Shinzo Abe visit to India, Institute of Energy Economics of Japan has inked Statement of Intent with which of the following for the purpose of analysing issues related to energy sector?
    A.NPCI
    B.NITI Ayog
    C.AYUSH
    D.DRDO
      Answer – B.NITI Ayog

  12. Recently Phillipines rescued about 750,000 people from heavy rain and winds caused due to the arrival of which typhoon ?
    A.Parma
    B.Utor
    C.Melor
    D.Haiyan
      Answer – C.Melor

  13. Which of the following is emerged as the winner of 2015 BWF Super Series Finals in women’s singles category ?
    A.Luo Ying
    B.Nozomi Okuhara
    C.Gabrielle Adcock
    D.Luo Yu
      Answer – B.Nozomi Okuhara

  14. Which country has took a historic step to elect its first female politicians ?
    A.Somalia
    B.Kuwait
    C.Saudi Arabia
    D.Israel
      Answer – C.Saudi Arabia

  15. Zensar Technologies has appointed which of the following as its Chief Executive Officer and Managing Director ?
    A.P. K. Choksey
    B.Sudip Nandy
    C.Sandeep Kishore
    D.Ganesh Natarajan
      Answer – C.Sandeep Kishore