Current Affairs PDF

Reasoning Questions: Puzzles Set 43

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Puzzles set, which is common for all the IBPS,SBI exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Bank PO Level Questions :-

I.Study the following information carefully to answer the given questions

Seven employees A, B, C, D, E, F and G working in different companies reach their office by a train which stops at 5 stations P, Q, R,S and T respectively after leaving station X.

  • Three of them board the train at Station X. D deboards at the station next to the station at which F deboards. B does not deboards either with A or with E. G alone boards at station R and deboards with C after passing one station.
  • None of them boards at station Q and none of them deboards the train at station P. C boards with F but does not board with either B or with D.
  • E boards with two others and deboards  alone after D. B and D deboard together at station R.A travels between two consecutive stations and deboards at the station T. F does not board after E

Station Gets in Gets down
X E, F, C
P B, D
Q F
R G B, D
S A E
T A, C, G


  1. Who among the following board at Station P ?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.Both 1 and 2
    5.Both 1 and 3
     Answer – 4.Both 1 and 2

  2. A boards the train how many station after F deboards ?
    1.One
    2.Two
    3.Three
    4.Four
    5.None of these
     Answer – 1.One

  3. After how many station does C deboard ?
    1.One
    2.Two
    3.Three
    4.Four
    5.None of these
     Answer – 4.Four

  4. At which of the following station does E deboard ?
    1.P
    2.S
    3.Q
    4.R
    5.None of these
     2.S

  5. At which of the following station do C and F board the train ?
    1.R
    2.P
    3.X
    4.T
    5.None of these
     Answer – 3.X

II.Study the following information carefully to answer the given questions

A, B, C, D, E, F, G and H live on eight different floors of a building but not necessarily in the same order. The ground floor is numbered one and the floor above it is numbered two and so on. The top most floor is numbered eight. Each of them likes a different cities viz Agra, Mumbai, Delhi, Kolkata, Cochin, Pune, Kashmir and Chennai but not necessarily in the same order.

  • The One who likes Mumbai lives on an even numbered floor but not on floor no.8. Only two persons live between F and the one who likes Mumbai. Only one person live between F and the one who likes Cochin. Neither E nor C lives on floor no 1. Only one person lives between C and D,who likes Delhi. A lives immediately above F, who lives on an odd numbered floor.
  • Only two persons live between E and A. The one who likes Cochin does not live on floor no.1. B lives on an even numbered floor and immediately above C. The one who likes Kolkata lives on an even numbered floor and live immediately above the person who likes Chennai. C does not like Cochin or Chennai. Only two persons live between H and the one who likes Agra. The one who likes Pune does not live on odd numbered floor. H does not like Kashmir. B lives on floor no.4.

Floor Person City
8 A Kolkata
7 F Chennai
6 H Pune
5 E Cochin
4 B Mumbai
3 C Agra
2 G Kashmir
1 D Delhi


  1. Who among the following live on floor 5 ?
    1.A
    2.C
    3.E
    4.G
    5.None of these
     Answer – 3.E

  2. B likes which of the following city ?
    1.Agra
    2.Chennai
    3.Kolkata
    4.Mumbai
    5.None of these
     Answer – 4.Mumbai

  3. Who among the following likes Pune ?
    1.F
    2.H
    3.D
    4.B
    5.None of these
     Answer – 2.H

  4. Who lives between A and H ?
    1.E
    2.B
    3.C
    4.F
    5.None of these
     Answer – 4.F

  5. Which of the following is not correct ?
    1.4-B-Mumbai
    2.7-F-Chennai
    3.5-E-Cochin
    4.3-H-Kashmir
    5.None of these
     Answer – 4.3-H-Kashmir

Note: Dear Readers if you have any doubt in any chapter in Reasoning you can ask here. We will clear your doubts