Current Affairs PDF Sales

Reasoning Questions: Puzzles Set 40

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Puzzles set, which is common for all the IBPS,SBI exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Questions Penned by Yogit

Direction(1-5): Study the following information carefully to answer the given questions

Seven actors A, B, C, D, E, F and G act in different types of drama like Action, Thriller, Romantic, Suspense, Comedy, Horror and Inspirational, but not necessarily in the same order. All the seven actors are engaged on three different days of the week i.e. Sunday, Monday and Tuesday. A is engaged on Sunday only with E and his drama is Thriller. D is acting in Horror drama and does not act on Tuesday. The one who is acting in Comedy acts on Monday. B and C do not act on the same day. Those who act on Sunday do not perform Romantic drama. F acts in Suspense drama but does not act on Monday. G acts on the same day as F. C acts in Action drama


[table]

A THRILLER SUNDAY
B COMEDY MONDAY
C ACTION TUESDAY
D HORROR MONDAY
E INSPIRATIONAL SUNDAY
F SUSPENSE TUESDAY
G ROMANTIC TUESDAY

[/table]


  1. Who acts in Comedy?
    a) A
    b) B
    c) E
    d) F
    e) none of these
    Answer – b) B

  2. Which of the following groups of actors performs on Tuesday?
    a) ABG
    b) CFE
    c) CDE
    d) CFG
    e) EFG
    Answer – d) CFG

  3. B and D act on which of the following days of the week?
    a) Sunday
    b) Monday
    c) Tuesday
    d) Monday and Tuesday
    e) none of these
    Answer – b) Monday

  4. E acts in which type of drama?
    a) Thriller
    b) Action
    c) Comedy
    d) Horror
    e) none of these
    Answer – e) none of these

  5. Which of the following combinations of actor-day-drama is definitely correct?
    a) F – Monday – Romantic
    b) G – Tuesday – Romantic
    c) D – Sunday – Action
    d) E – Tuesday – Inspirational
    e) None of these
    Answer – b) G – Tuesday – Romantic

Q(6-10): Study the following information to answer the given Questions

A university organised exams for six different subjects i.e. Hindi, Sanskrit, Biology, Marketing, Computer and Finance on six days of a week, not necessarily in the same order. The exams starts from Monday, with a holiday on any day of the week, one full day is devoted to one exam. The exam of Hindi is scheduled immediately after the exam of Sanskrit. The exam of Marketing is scheduled on Wednesday but not after the exam of Finance. The exam of Biology is scheduled on Friday. There is only one exam between the exams of Computer and Hindi. There is only one day when no paper is scheduled but that is not Saturday. The exam of Finance is scheduled just before the holiday


[table]

MONDAY SANSKRIT
TUESDAY HINDI
WEDNESDAY MARKETING
THURSDAY COMPUTER
FRIDAY BIOLOGY
SATURDAY FINANCE
SUNDAY HOLIDAY

[/table]


  1. On which of the following days is the exam of Computer scheduled?
    a) Monday
    b) Tuesday
    c) Friday
    d) Saturday
    e) none of these
    Answer – e) none of these

  2. Which two exams are scheduled on the first and last day?
    a) Sanskrit and Biology
    b) Biology and Finance
    c) Sanskrit and Finance
    d) Hindi and Finance
    e) none of these
    Answer – c) Sanskrit and Finance

  3. On which day is a holiday?
    a) Sunday
    b) Monday
    c) Tuesday
    d) Wednesday
    e) None of these
    Answer – a) Sunday

  4. How many exams is/are scheduled between the exams of Hindi and Marketing?
    a) one
    b) two
    c) three
    d) four
    e) none of these
    Answer – e) none of these

  5. Which of the following combinations is correct?
    a) Finance-Thursday
    b) Hindi-Monday
    c) Computer-Saturday
    d) Sanskrit-Monday
    e) None of these
    Answer – d) Sanskrit-Monday

Note: Dear Readers if you have any doubt in any chapter in Reasoning you can ask here. We will clear your doubts