Welcome to Online QuantsTest in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for IBPS PO 2018 Main Exam and we are creating sample questions in Quants section, this type of Question will be asked in IBPS PO 2018!!!

You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.

Quiz is loading...

You must sign in or sign up to start the quiz.

You have to finish following quiz, to start this quiz:

Results

0 of 10 questions answered correctly

Your time:

Time has elapsed

You have reached 0 of 0 points, (0)

Categories

Quantitative Aptitude0%

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Answered

Review

Question 1 of 10

1. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions.Q(1-5) Study the following Pie Chart and answer the questions.
The first pie-chart shows the upstream distance travelled by a boat on five different days and the second one illustrates the downstream distance travelled by a boat on five different days.

A man rows downstream at 6 kmph on Wednesday. Find the speed of upstream and Speed of current?

Directions.Q(1-5) Study the following Pie Chart and answer the questions.
The first pie-chart shows the upstream distance travelled by a boat on five different days and the second one illustrates the downstream distance travelled by a boat on five different days.

Mr.Suresh rows up stream at 4kmph, 2 Kmph and 8 Kmph on Tuesday, Wednesday and Friday respectively. Then find the ratio between the downstream speed of boat on Tuesday, Wednesday, and Friday together and the rate of current on the same days together?

Correct

Answer – 3) 4:1
Explanation:
Downstream Speed of boat on Tuesday = 10 – 4 = 6 kmph
Downstream Speed of boat on Wednesday and Friday = 6 kmph, 16 kmph
Rate of current = 1 kmph, 2 kmph and 4 kmph
Ratio = 28:7 = 4: 1

Incorrect

Answer – 3) 4:1
Explanation:
Downstream Speed of boat on Tuesday = 10 – 4 = 6 kmph
Downstream Speed of boat on Wednesday and Friday = 6 kmph, 16 kmph
Rate of current = 1 kmph, 2 kmph and 4 kmph
Ratio = 28:7 = 4: 1

Question 3 of 10

3. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions.Q(1-5) Study the following Pie Chart and answer the questions.
The first pie-chart shows the upstream distance travelled by a boat on five different days and the second one illustrates the downstream distance travelled by a boat on five different days.

Mr.Vignesh rows up stream at 16 Kmph and 2 Kmph on Monday and Thursday respectively. Then find the difference between the downstream speed of boat on Monday and Thursday together and the speed of boat in still water on the same days together?

Correct

Answer – 2) 7 Kmph
Explanation:
Downstream speed of boat on Monday and Thursday = 32 kmph
Still water speed = 25 kmph
Difference = 32 – 25 = 7 kmph

Incorrect

Answer – 2) 7 Kmph
Explanation:
Downstream speed of boat on Monday and Thursday = 32 kmph
Still water speed = 25 kmph
Difference = 32 – 25 = 7 kmph

Question 4 of 10

4. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions.Q(1-5) Study the following Pie Chart and answer the questions.
The first pie-chart shows the upstream distance travelled by a boat on five different days and the second one illustrates the downstream distance travelled by a boat on five different days.

If the upstream of boat is 3 kmph then time taken by a boat to cover a distance on Monday along the stream?

Correct

Answer – 3) 2 hours
Explanation:
Upstream of boat = 3 kmph
Downstream of boat =15 kmph
Downstream Distance = 15% of 200 = 30; Time = 30/15 = 2 hours

Incorrect

Answer – 3) 2 hours
Explanation:
Upstream of boat = 3 kmph
Downstream of boat =15 kmph
Downstream Distance = 15% of 200 = 30; Time = 30/15 = 2 hours

Question 5 of 10

5. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions.Q(1-5) Study the following Pie Chart and answer the questions.
The first pie-chart shows the upstream distance travelled by a boat on five different days and the second one illustrates the downstream distance travelled by a boat on five different days.

What is the sum of the total distance travelled by Rahul on Tuesday, Wednesday and Thursday together?

Correct

Answer – 2) 328 km
Explanation:
Total distance travelled by Rahul on Tuesday = 48 + 90 = 138
Total distance travelled by Rahul on Wednesday and Thursday=102, 88
Total distance travelled by Rahul on Tuesday, Wednesday and Thursday =138 + 102 + 88 = 328 km

Incorrect

Answer – 2) 328 km
Explanation:
Total distance travelled by Rahul on Tuesday = 48 + 90 = 138
Total distance travelled by Rahul on Wednesday and Thursday=102, 88
Total distance travelled by Rahul on Tuesday, Wednesday and Thursday =138 + 102 + 88 = 328 km

Question 6 of 10

6. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions.Q(6-10) Find the wrong number in the series given below.