Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 35

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ Even in the best of times, b)/ formulating the Budget in India c)/ is a challenging task d)/ of the Finance Minister. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “of” with “for”

  2. a)/ The police reacted immediately, b)/ and chief minister Raman Singh c)/ also assured everyone that d)/ the guilty would not be spared. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “was” with “would”

  3. a)/ His quick reaction is a commendable b)/ contrast to apathetic or nonexistent c)/ official response to hate speeches d)/ and crimes elsewhere in the country. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  4. a)/ Meanwhile other political forces, b)/ which stand to profit from c)/ minority anxiety, also d)/ jump to its roles. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “its” with “their”

  5. a)/ India cannot grow without calm and b)/ stability, which is why it is c)/ necessary to send out the signal that d)/ the rule of law applies everywhere. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  6. a)/ We hear that every times b)/ a riot takes place, c)/ and India cannot d)/ afford any more riots. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “times” with “time”

  7. a)/ BJP must reverse course and rein in b)/ its hardliners, not just for c)/ the country sake but even d)/ its own political progress. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “country” with “country’s”

  8. a)/ While the quality of the input is b)/ yet to be determined, it’s significant c)/ that Pakistan is willing to share d)/ terror-relating intelligence with India. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: it should be “terror-related”

  9. a)/ Even on the 26/11 trial in b)/ Pakistani courts, Islamabad c)/ have called 24 Indians d)/ to testify in the case. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “have” with “has”

  10. a)/ All of these may signify marginal gains, b)/ but they does represent a new trend c)/ in the bilateral relationship d)/ with security as the primary focus.e)/ No errorr
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “does” with “do”