Current Affairs PDF Sales

English Questions – Fill in the Blanks for RRB PO & IBPS PO – 126

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Fill in the blanks, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. I’m____________to believe her
    he was____________to accept the offer
    she’s____________to gossip with complete strangers
    1) jealous
    2) culpable
    3) depleted
    4) inclined
    5) instead
    Answer – 4)
    Explanation: inclined – be favourably disposed towards or willing to do something.

  2. she____________him that she was ready to leave
    he had been recruited by the KGB to____________on his fellow students
    religion____________every aspect of their lives
    1) delay
    2) rushed
    3) inform
    4) called
    5) asked
    Answer – 3)
    Explanation: inform – give (someone) facts or information; tell.

  3. the wire has to be____________back tightly
    we cannot____________the rules, even for Darren
    the van screeched round a____________
    1) bend
    2) fragile
    3) valuable
    4) scale
    5) vigorous
    Answer – 2)
    Explanation: bend – shape or force (something straight) into a curve or angle.

  4. she was one of the most____________girls in the school
    editorials accusing the government of wanting to gag the____________press
    many adult cats, contrary to____________opinion, dislike milk
    1) quick
    2) beautiful
    3) perfect
    4) popular
    5) sharp
    Answer – 4)
    Explanation: Popular – liked or admired by many people or by a particular person or group.

  5. small businesses which are dependent on____________working hours
    job sharing and other____________arrangements
    they have accepted the need to be____________towards tenants
    1) flexible
    2) rigid
    3) vague
    4) clear
    5) strict
    Answer – 1)
    Explanation: flexible – capable of bending easily without breaking.

  6. a____________in the fortunes of the party
    cross-country skiing is enjoying a____________
    new interest has resulted in the____________of old traditional crafts
    1) vigil
    2) critical
    3) survival
    4) revival
    5) chronical
    Answer – 4)
    Explanation: revival – an improvement in the condition, strength, or fortunes of someone or something.

  7. he seemed more____________, less bitter
    nothing would____________her apart from going off to Barcelona
    the greater part of the century was a time of____________
    1) servant
    2) inspect
    3) intent
    4) contact
    5) content
    Answer – 5)
    Explanation: content – in a state of peaceful happiness.

  8. he could not have acted____________
    she’s exhausted, but____________she’s fine
    the collection is a good draw that brings visitors who might not come____________
    1) though
    2) although
    3) always
    4) otherwise
    5) pleased
    Answer – 4)
    Explanation: otherwise – in circumstances different from those present or considered; or else.

  9. the country’s____________economic decline
    they made a____________exit
    those of you looking for adventure can shoot the____________
    1) purifier
    2) rapid
    3) slowed
    4) fire
    5) insist
    Answer – 2)
    Explanation: rapid – happening in a short time or at a great rate.

  10. from every____________theirs was a changing world
    the air of desertion lent the place a sinister____________
    the black patch hiding one eye gave his face a sinister____________
    1) guess
    2) aspect
    3) leaked
    4) revealed
    5) respect
    Answer – 2)
    Explanation: aspect – a particular part or feature of something.