Current Affairs PDF Sales

English Questions: Antonyms – 19

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Prudent is most dissimilar to
    1) simple
    2) rapid
    3) foolish
    4) verbose
    Answer – 3)
    Explanation: prudent means marked by wisdom or good judgment; foolish
    means marked by a lack of good sense or prudence

  2. Forced is most dissimilar to
    1) quick
    2) solid
    3) trusting
    4) natural
    Answer – 4)
    Explanation: forced means produced with effort; natural means uncultivated
    or spontaneous

  3. Acquaint is most dissimilar to
    1) alienate
    2) luxurious
    3) bleach
    4) stall
    Answer – 1)
    Explanation: to acquaint means to get to know or to become friendly; to
    alienate means to cause unfriendliness or hostility

  4. Expansive is most dissimilar to
    1) generous
    2) honest
    3) narrow
    4) troublesome
    Answer – 3)
    Explanation: expansive means sizeable or extensive; narrow means restricted

  5. Benign is most dissimilar to
    1) malignant
    2) converse
    3) cautious
    4) malicious
    Answer – 4)
    Explanation: one meaning of benign is of a gentle disposition; malicious
    means marked by mischievous impulse

  6. Foster is most dissimilar to
    1) discourage
    2) believe
    3) heal
    4) brag
    Answer – 1)
    Explanation: to foster means to encourage; to discourage means to deprive
    of courage or confidence

  7. Ample is most dissimilar to
    1) complete
    2) insufficient
    3) quiet
    4) supple
    Answer – 2)
    Explanation:ample means more than adequate in size, scope, or capacity, or
    sufficient, therefore, insufficient is the most dissimilar

  8. Deviant is most dissimilar to
    1) winding
    2) careful
    3) normal
    4) sad
    Answer – 3)
    Explanation: deviant means departing from the established norm, or
    abnormal, therefore normal is the most dissimilar

  9. Abolish is most dissimilar to
    1) vote
    2) punish
    3) avoid
    4) establish
    Answer – 4)
    Explanation:to abolish means to do away with entirely; to establish means
    to bring into existence

  10. Forsake is most dissimilar to
    1) craft
    2) embrace
    3) shun
    4) infer
    Answer – 2)
    Explanation: to forsake means to renounce; one meaning of to embrace is to
    welcome or include