Current Affairs PDF Sales

English Questions: Antonyms set 68

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants !
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Identify the Antonym

  1. Undermine
    1. assist
    2. de-emphasize
    3. strengthen
    4. sabotage
    5. overestimate
    Answer : 3. strengthen
    Explanation:
    Undermine – lessen the effectiveness, power, or ability of, especially gradually or insidiously.Niggard – a mean or ungenerous person; a miser.

  2. Rancid
    1. abominable
    2. fresh
    3. polite
    4. putrid
    5. repugnant
    Answer : 2. fresh
    Explanation:
    Rancid – (of foods containing fat or oil) smelling or tasting unpleasant as a result of being old and stale.

  3. Sagacious
    1. unperceptive
    2. ignorant
    3. morose
    4. gloomy
    5. discerning
    Answer : 1. unperceptive
    Explanation:
    Sagacious – having or showing keen mental discernment and good judgement; wise or shrewd.

  4. Provident
    1. imprudent
    2. prudent
    3. gullible
    4. shrewd
    5. careless
    Answer : 5. careless
    Explanation:
    Provident – making or indicative of timely preparation for the future,wise,sensible

  5. Susceptible
    1. incredible
    2. predictable
    3. immune
    4. unpredictable
    5. stymied
    Answer : 3. immune
    Explanation:
    Susceptible – likely or liable to be influenced or harmed by a particular thing.

  6. Procrastinate
    1. experiment
    2. expedite
    3. exclude
    4. propagate
    5. allude
    Answer : 2. expedite
    Explanation:
    Procrastinate – delay or postpone action; put off doing something.

  7. Cessation
    1. commencement
    2. unlevy
    3. renewal
    4. ongoing
    5. interruption
    Answer : 1. commencement
    Explanation:
    Cessation – the fact or process of ending or being brought to an end.

  8. Potent
    1. soft
    2. opportune
    3. weak
    4. inefficient
    5. lurky
    Answer : 3. weak
    Explanation:
    Potent – having great power, influence, or effect.

  9. Foment
    1. spur
    2. foster
    3. dampen
    4. nurture
    5. repression
    Answer : 3. dampen
    Explanation:
    Foment – to instigate or stir up

  10. Innocuous
    1. hurtless
    2. benign
    3. deleterious
    4. inobnoxious
    5. gullible
    Answer : 3. deleterious
    Explanation:
    Innocuous – not harmful or offensive