Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 13 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 13 2015

  1. As part of US-India collaboration in the areas of development and education, in which State US English Access programme has been launched ?
    A.Mizoram
    B.Haryana
    C.Bihar
    D.Gujarat
    Answer – C.Bihar

  2. Central Government signed MoU and documentation for establishing 3 Indian Institute of Information Technology (IIITs). Which city is not included in the establishment of IIT ?
    A.Pune
    B.Nagpur
    C.Ranchi
    D.Lucknow
    Answer – D.Lucknow

  3. Which bollywood veteran has been conferred with the Padma Vibhushan by the Union Home Minister Rajnath Singh ?
    A.Saira Banu
    B.Anupam Kher
    C.Dilip Kumar
    D.Rishi Kapoor
    Answer – C.Dilip Kumar

  4. Losar festival has been celebrated in which Indian state ?
    A.Andhra Pradesh
    B.Jammu & Kashmir
    C.Karnataka
    D.West Bengal
    Answer – B.Jammu & Kashmir

  5. Which state has constituted a task force for setting up an International Financial Service Centre (IFSC) ?
    A.Uttrakhand
    B.Haryana
    C.Andhra Pradesh
    D.Maharashtra
    Answer – D.Maharashtra

  6. Which country has hosted “International Conference on Policy of Neutrality” ?
    A.Djibouti
    B.Turkmenistan
    C.Afganistan
    D.Pakistan
    Answer – B.Turkmenistan

  7. 2015 South East Asia Write Award, which is presented to presented annually to poets and writers in Southeast Asia has been recently conferred upon Indian-origin writer ?
    A.Vikram Seth
    B.J.M. Sali
    C.Kiran Desai
    D.Amitav Ghosh
    Answer – B.J.M. Sali

  8. Government has set up SETU to support all aspects of start-up businesses activities. What SETU stands for ?
    A.Self Eclectic and Talent Utilisation
    B.Self Empowerment and Talent Utilisation
    C.Self Employment and Talent Utilisation
    D.Self Effervescent and Talent Utilisation
    Answer – C.Self Employment and Talent Utilisation

  9. Which hollywood director has been conferred with Walk of Fame star ?
    A.James Cameron
    B.Ron Howard
    C.Clint Eastwood
    D.Peter Jackson
    Answer – B.Ron Howard

  10. Control of Potable Alcohol bill which bring industries of “potable alcohol” under the total and exclusive control of States will amend which schedule of the Act ?
    A.Second Schedule
    B.Fifth Schedule
    C.First Schedule
    D.Fourth Schedule
    Answer – C.First Schedule

  11. In which city, LOGO and MASCOT of 12th South Asian Games, 2016 has launched ?
    A.Bengaluru
    B.Lucknow
    C.Guwahati
    D.Mumbai
    Answer – C.Guwahati

  12. Which of the following is appointed as the Ambassador of India to the Kingdom of Saudi Arabia ?
    A.Mohammad Yunus
    B.Syed Akbaruddin
    C.Nagendra Nath Jha
    D.Ahmad Javed
    Answer – D.Ahmad Javed

  13. World tourism council has appointed which of the following as its Chairman of World Travel & Tourism Council ?
    A.Geoffrey Lipman
    B.Kapil Chopra
    C.Michael Frenzel
    D.David Scowsill
    Answer – B.Kapil Chopra

  14. Which e-commerce company agreed to buy 112-year old newspaper South China Morning Post of Hong Kong ?
    A.Snapdeal
    B.Flipkart
    C.Alibaba
    D.Amazon
    Answer – C.Alibaba

  15. Sharad Joshi, who has been recently passed away was related to which field ?
    A.Musician
    B.Director
    C.Politician
    D.Agro-economist
    Answer – D.Agro-economist