Current Affairs PDF Sales

Aptitude Questions: Simplification Set 20

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Simplification. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Questions Penned by Yogit

  1. 47.008 – 20.998 + √256.01 = ? * 2.0001
    a) 20
    b) 21
    c) 22
    d) 23
    e) 24
    Answer – b) 21
    Explanation :
    47 – 21 + 16 = ?*2
    ? = 21

  2. 2176.981 + 413. 001 – 1872.993 = ? + 12.01*21.992
    a) 423
    b) 433
    c) 443
    d) 453
    e) 463
    Answer – d) 453
    Explanation :
    2177 + 413 – 1873 = ? + 264
    ? = 453

  3. (1/2)*(47.001*17.998) – (1/2)*(2/7)*49.012 = ?
    a) 423
    b) 420
    c) 416
    d) 450
    e) 432
    Answer – c) 416
    Explanation :
    (1/2)*(846) – 7 = ?
    ? = 416

  4. √80.9 + √224.98 + 13.01*17.99 = ?
    a) 253
    b) 257
    c) 263
    d) 267
    e) none of these
    Answer – b) 257
    Explanation :
    9 + 15 + 13*18 = ?
    ? = 257

  5. 1235.092 + 4532.998 – ? + 1279.991 = 4000.001
    a) 2048
    b) 3048
    c) 3648
    d) 4048
    e) none of these
    Answer – b) 3048
    Explanation :
    ? = 7048 – 4000 = 3048

  6. 1.980*4.059 + 14.0101*3.009 – 4.003*6.001 = ?
    a) 22
    b) 24
    c) 26
    d) 28
    e) 30
    Answer – c) 26
    Explanation :
    8 + 42 – 24 = ?
    ? = 26

  7. (1/2)*(1/17.01)*289*? = 4.001*2.01
    a) 16/17
    b) 14/17
    c) 15/17
    d) 13/17
    e) 17/16
    Answer – a) 16/17
    Explanation :
    ? = (4*2*2)/17 = 16/17

  8. √1023.90 + √16.01*√24.91 = ? – (3/4)*(95.98)
    a) 114
    b) 124
    c) 128
    d) 134
    e) 136
    Answer – b) 124
    Explanation :
    32 + 4*5 = ? – 3*24
    ? = 124

  9. 21% of 4200 + 47% of 3000 -? = 17.001*21.998
    a) 1818
    b) 1898
    c) 1918
    d) 1928
    e) none of these
    Answer – c) 1918
    Explanation :
    21*42 + 47*30 – ? = 17*22
    ? = 1918

  10. (3/7)*(14/19)*(38/3)*? = 17
    a) 11/4
    b) 13/4
    c) 15/4
    d) 17/4
    e) 19/4
    Answer – d) 17/4
    Explanation :
    ? *2*2 = 17
    ? = 17/4

Note: Dear Readers if you have any doubt in any chapter in Quants you can ask here. We will clear your doubts