Hi aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both Static GK and static questions from November Current Affairs 2017!!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. V P Singh Badnore is the governor of ____________.
    Answer – Punjab

  2. ________ and ___________ are the partner country and state of International Gita Mahotsava-2017 which inaugurated in Haryana.
    Answer – Mauritius and Uttar Pradesh

  3. National Law Day is observed on ___________.
    Answer – November 26

  4. Name the inter-service military exercise involving all of the services of the Indian Armed Forces.
    Answer – TROPEX

  5. ‘Badhti ka naam zindagi’ is a slogan of ___________ bank.
    Answer – Axis Bank, Headquarters – Mumbai, Maharashtra
    Current MD & CEO – Shikha Sharma

  6. Under which scheme government doubles incentives rates for garments from 2% to 4%?
    Answer – Merchandise Exports from India Scheme (MEIS)

  7. Moon Jae-in is the president of _________.
    Answer – South Korea

  8. The theme for International Day for the Elimination of Violence against Women 2017 is
    Answer – ‘ Leave no one behind: end violence against women and girls’

  9. Ritu Phogat is a ______.
    Answer – Indian Wrestler

  10. How much of amount can every pregnant women citizen claim under the scheme of Pradhan Mantri Matritva Vandana Yojana(PMMVY)?
    Answer – Rs 6000 …for more detailed information regarding this yojna please click here https://affairscloud.com/pradhan-mantri-matritva-vandana-yojana/

  11. Which union territory has the highest literacy rate in India as per now according to Census 2011?
    Answer – Lakshadweep.Overall India’s literacy rate – 74.04%.Kerala has the highest literacy rate 93.91% and Bihar is the least literate 63.82%.

  12. DPI stands for
    Answer – Disposable Personal Income. Disposable personal income = Personal Income – Personal Taxes.

  13. Chiraw is a famous dance form of _________.
    Answer – Mizoram

  14. Saga Dawa is a festival of ________.
    Answer – Sikkim

  15. Minsk is the capital of ______.
    Answer – Belarus , Currency – Belarusian ruble(BYR)

  16. Chandoli National Park is located in ______.
    Answer – Maharashtra

  17. Ranjit Sagar Dam is built across which river in Punjab?
    Answer – Ravi