Current Affairs PDF Sales

Static Gk quiz: Books and Authors in recent news

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams.

Click Here to Attend More Static Quiz

  1. Who is the author of the book ‘Journey of Women Law Reforms and The Law Commission of India – Some Insights’?
    1.Sushma Swaraj
    2.Chetan Bhagat
    3.Anuk Arutpragasm
    4.Dr.Pavan Sharma
    5.None of these
    Answer : 4.Dr.Pavan Sharma

  2. Which of the following books was written by Gulzar?
    1.Two
    2.Bollywood -The Films! The Songs! The Stars!
    3.Poeatry
    4.Trivendra Ek Zindaginama – Khairasain ka Sooraj
    5.None of these
    Answer : 1.Two

  3. The book ‘Bollywood -The Films! The Songs! The Stars!’ was written by?
    1.S.M.M. Ausaja, Karan Bali, Rajesh Devraj and Tanul Thakur
    2.Vikas Khanna
    3.Nandan Singh Bisht
    4.Gauri Lankesh
    5.None of these
    Answer : 1.S.M.M. Ausaja, Karan Bali, Rajesh Devraj and Tanul Thakur

  4. Who is the author of the book ‘Poeatry’?
    1.Chandan Gowda
    2.Vikas Khanna
    3.Nandan Singh Bisht
    4.Gauri Lankesh
    5.None of these
    Answer : 2.Vikas Khanna

  5. Who is the author of the book ‘Trivendra Ek Zindaginama – Khairasain ka Sooraj’?
    1.Amitav Ghosh
    2.Khushwant Singh
    3.Nandan Singh Bisht
    4.Gauri Lankesh
    5.None of these
    Answer : 3.Nandan Singh Bisht

  6. The book ‘The Way I See It’ was written by?
    1.Ruskin Bond
    2.Arundati Roy
    3.Anita Desai
    4.Kiran Desai
    5.None of these
    Answer : 5.None of these; Author – Gauri Lankesh & Editor – Chandan Gowda

  7. Who is the author of the book ‘The Singing Tree’?
    1.Ken Youngstein
    2.Khushboo Ranka
    3.Vina Shukla
    4.Ram Kamal Mukherjee
    5.None of these
    Answer : 1.Ken Youngstein

  8. Who is the author of the book ‘The Coalition Years: 1996-2012’?
    1.Sushma Swaraj
    2.Man Mohan Singh
    3.Pranab Mukherjee
    4.Prathiba Patil
    5.None of these
    Answer : 3.Pranab Mukherjee

  9. Who compiled the book ‘India 2017 Yearbook’?
    1.Rajiv Mehrishi
    2.Man Mohan Singh
    3.Pranab Mukherjee
    4.Prathiba Patil
    5.None of these
    Answer : 1.Rajiv Mehrishi

  10. What is the name of the coffee table book on the Department of Defence Production (DDP) released by Defence Minister Nirmala Sitharaman?
    1.A journey towards self-reliance
    2.A journey towards a better nation
    3.A journey towards a corruption free India
    4.A journey towards a modern India
    5.None of these
    Answer : 1.A journey towards self-reliance

  11. Who is the author of the book ‘Dreamnation: Uniting a Country with Handwritten Dreams’?
    1.Khushboo Ranka and Vina Shukla
    2.Anita Desai
    3.Saji Mathew and Jubie John
    4.Jubie Alexander
    5.None of these
    Answer : 3.Saji Mathew and Jubie John

  12. Who is the author of the book ‘Beyond the Dream Girl’?
    1.Anita Desai
    2.Vikram Seth
    3.Ruskin Bond
    4.Ram Kamal Mukherjee
    5.None of these
    Answer : 4.Ram Kamal Mukherjee