Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz: Famous Persons in Recent News – Set 1

Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both static GK questions from December Current Affairs 2017 and general GK !!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. Ankushita Boro is related to which field?
    1. Luge
    2. Boxing
    3. Shooting
    4. Weightlifting
    5.None of these
    Answer – 2. Boxing, Ankushita Boro from Assam won ‘The Best Boxer title’ in AIBA World Youth Women’s Boxing Championship

  2. Pankaj Advani is a _________ Champion.
    1. Squash
    2. Weightlifting
    3. Snooker
    4. Archery
    5. None of these
    Answer – 3. Snooker , Pankaj Advani grabbed the title of IBSF World Snooker Championship at Al-Arabi Sports Club in Doha,Qatar

  3. Deepika Kumari is related to _______ sport.
    1. Cricket
    2. Archery
    3. Badminton
    4. Table Tennis
    5. Boxing
    Answer – 2. Archery , Deepika Kumari won a bronze medal at the Indoor Archery World Cup at Bangkok

  4. Abhishek Verma is related to which sport?
    1. Cricket
    2. Archery
    3. Badminton
    4. Table Tennis
    5. Boxing
    Answer – 2. Archery , Abhishek Verma hold three medals at Asian Championships 2017

  5. Prithvi Shaw is named as a ___________.
    1. Captain of Indian Cricket team for Under-19 for 2018 World Cup
    2. Captain of Indian Football team for Under-19 for 2018 World Cup
    3. Captain of Indian Hockey team for Under-19 for 2018 World Cup
    4. Captain of Indian Kabbadi team for Under-19 for 2018 World Cupn
    5. None of these
    Answer – 1. Captain of Indian Cricket team for Under-19 for 2018 World Cup

  6. Purabi Mukhopadhyay was a _______.
    1. Singer
    2. Actor
    3. Director
    4. Choreographer
    5.None of these
    Answer – . Singer , Veteran Rabindra sangeet singer Purabi Mukhopadhyay passed away at her residence after suffering from age-related health problems, in Kolkata.

  7. Sreerupa Mukherjee is a Former Indian women ________ player and coach.
    1. Hockey
    2. Cricket
    3. Badminton
    4. Kabbai
    5. none of these
    Answer – 2. C,ricket, Former Indian women’s cricket team player and coach Sreerupa Mukherjee who was 65 years old had passed away.

  8. Abi who recently passed away was a _______ actor.
    1.Malayalam
    2.Tamil
    3.Kannada
    4. Telugu
    5.None of these
    Answer – 1.Malayalam ,Popular Malayalam actor and mimicry artist Abi, 52 passed away at a Kochi hospital.

  9. Who launched Bollywood book The Films! The Songs! The Stars! by S.M.M. Ausaja, Karan Bali, Rajesh Devraj and Tanul Thakur?
    1. Rishi Kapoor
    2. Dharmendra
    3. Amithab Bachhan
    4. Jeetendra
    5. None of these
    Answer – 3. Amithab Bachhan

  10. Ali Abdullah Saleh was a president of ___________.
    1.Oman
    2.Libya
    3.Iraq
    4.Yemen
    5.None of these
    Answer – 4.Yemen, former Yemeni President Ali Abdullah Saleh was killed by Houthi rebels in capital Sanaa.

  11. Saikhom Mirabai Chanu is related to __________.
    1. Golf
    2. Boxing
    3. Shooting
    4. Weightlifting
    5.None of these
    Answer – 4. Weightlifting, Saikhom Mirabai Chanu from Manipur became the first Indian in over two decades to win a gold medal at the World Weightlifting Championship in Anaheim, USA.

  12. Shiva Keshavan is a __________ champion.
    1. Squash
    2. Luge
    3. Snooker
    4. Archery
    5. None of these
    Answer – 2. Luge , India’s veteran Winter Olympian Shiva Keshavan won a gold medal at the Asian Luge Championships with a time of 55.60 seconds at Altenberg, Germany.