Hi aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both Static GK and static questions from November Current Affairs 2017!!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

Static GK questions from Current Affairs

  1. European Bank for Reconstruction & Development (EBRD) is situated in _______.
    Answer – London ,UK

  2. Bharatiya Mahila Bank (BMB) has been merged with ______________ in the year 2017.
    Answer – Stat Bank of India

  3. M in PMSSK?
    Answer – Mahila (Women) , Pradhan Mantri Mahila Shakti Kendra (PMSSK)

  4. Prime Minister Narendra Modi inaugurated 5th Global Conference on Cyber Space (GCCS) in New Delhi. Where was the 4th GCCS held in 2014?
    Answer – Hague, Netherlands

  5. Who is Union Home Secretary in India?
    Answer – Rajiv Gauba

  6. Maramfest, Lai Haraoba, Gaan-Ngai are the festivals of ___________.
    Answer – Manipur

  7. Where is the Indian Medical Association?
    Answer – New Delhi

  8. Expand ICRIER`
    Answer – Indian Council for Research on International Economic Relations , Director & Chief Executive – Dr. Rajat Kathuria

  9. Damsal Dam and Ranjit Sagar Dam are located in Which Indian state?
    Answer – Punjab (Ranjit Sagar Dam – Ravi River, Damsal Dam – Damsal River)

  10. Bhitarkanika National Park is in ___________.
    Answer – Kendrapara, Odisha

  11. Name the headquarters and Director- General of World Trade Organisation.
    Answer – Geneva, Switzerland and Roberto Azevedo

  12. CEO of Union Bank of India (UBI) is __________.
    Answer – Rajkiran Rai G

  13. Helsinki is a capital of _____________.
    Answer – Finland , Currency is Euro

  14. E in AEPS?
    Answer – Enabled , Aadhaar Enabled Payments Switch

  15. Mundra Thermal Power Station is located in ________.
    Answer – Gujarat

  16. Wular Lake is located in ________.
    Answer – Bandipora ,Jammu & Kashmir

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here