Hi aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both general GK and static questions from recent Current Affairs 2017!!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. Who is the chairman of Indian Oil Corporation?
    Answer – Sanjiv Singh

  2. Where is Karbi Langpi Dam located?
    Answer – Assam

  3. The theme of ‘World Toilet Day’ 2016___________
    Answer – “Toilets and jobs”(November 19) , ‘Waste water” is 2017 theme.

  4. Nation Integeration Day –November 19 is celebrated to mark the birth anniversary of which Indian prime minister?
    Answer – Indira Gandhi

  5. Who is the chairman of Bank of Baroda?
    Answer – S.S.Mundra

  6. Expand NOAA.
    Answer – National Oceanic and Atmospheric Administration

  7. Who is the president of the Council of Scientific and Industrial Research(CSIR)?
    Answer – Prime Minister of India

  8. The Author of ‘Making India Awesome’ is _________.
    Answer – Chetan Bhagat

  9. Kampala is the capital of _________.
    Answer – Uganda

  10. Where is Satpura Thermal Power Station located?
    Answer – Sarni, Madhya Pradesh

  11. ‘God’s Own Country’ in India is ______ .
    Answer – Kerala

  12. Name the currency of Uganda.
    Answer –  Ugandan Shilling

  13. Headquarters of International Atomic Energy Agence(IAEA) is _________.
    Answer – Vienna ,Austria

  14. Where are Keoladeo National Park and Ghana Bird Sanctuary located?
    Answer – Rajasthan

  15. M in IMRB?
    Answer –Market , Indian Market Research Bureau

  16. B D Mishra is a governor of ___________.
    Answer – Arunachala Pradesh