Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 52

Hi aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both general GK and static questions from recent Current Affairs 2017!!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

Static GK questions from Current Affairs

  1. What is Gudi Padwa?
    Answer – Traditional new year for Marathi Hindus

  2. Name the capital and currency of Belarus.
    Answer – Minsk and Belarusian ruble

  3. Who is the president of Poland?
    Answer – Andrzej Duda

  4. Where are Sanjay Gandhi National Park and Tadoba Andhari Tiger Project located?
    Answer – Maharashtra

  5. Name the headquarters and Director-General of World Health Organization(WHO).
    Answer – Geneva, Switzerland and Tedros Adhanom

  6. Whose autobiography is ‘Playing It My Way’?
    Answer – Sachin Tendulkar

  7. Where is headquarter of International Union of Students?
    Answer – Czech Republic

  8. Chakravarthi AVPS is the first Asian to be appointed as ambassador of WPO.Expand P in WPO.
    Answer – World Packaging Organisation

  9. What is Moody’s Investors Service?
    Answer – bond credit rating business (i.e) international financial research on bonds issued by commercial and government entities.

  10. Which country has launched world’s first quantum communication satellite?
    Answer – China

  11. Expand WRI.
    Answer – World Risk Index

  12. World Diabetes Days is observed on ____________ and what was its theme of the year 2017?
    Answer – November 14th and ‘Women and diabetes – our right to a healthy future’.

  13. Who is current chairman of Central Board of Direct Taxes(CBDT)?
    Answer – Sushil Chandra

  14. C in CEZ ?
    Answer – Coastal Economic Zone

  15. Where is JawaharSagar Dam located?
    Answer – Chambal , Rajasthan