Current Affairs PDF Sales

Reasoning Questions : Seating Arrangement Set 3

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Reasoning Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples from Seating Arrangements with explanation, which is common for competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

I. Read the following information carefully and answer the following questions.
A ,B , C, D ,E ,F and G are sitting in around a circle and are facing the centre.G is the second to the left of C, who is to the immediate left of  F. A is third to the left of E. B is between  D and E.

  1. Which of the following is false?
    1)A is fourth to the  right of E.
    2)G is to immediate right of D
    3)F is third to the right of D
    4)B is to immediate left of D
    5)None of these
    Answer-3)F is third to the right of D
    Explanation :
    SA

  2. Which of the following is true?
    1)C is fourth to the left of B
    2)A is to immediate right of  G
    3)D is second to the left of E
    4)B is second to the right of G
    5)None of these
    Answer – 2) A is to immediate right of  G
    Explanation :
    SA

  3. Which of the following pair has the first person sitting to the immediate left of the second person?
    1)BE
    2)CA
    3)GD
    4)DG
    5)None of these
    Answer -4) DG
    Explanation :
    SA

  4. Which of the following has the middle person sitting between the remaining two ?
    1)FCE
    2)EFB
    3)DEB
    4)GDA
    5)None of these
    Answer -5) None of these
    Explanation :
    SA

  5. Which of the following is the position of F ?
    1)Fourth to the right of D
    2)To the immediate left of C
    3)Between A and E
    4)To the immediate right of A
    5)None of these
    Answer -1) Fourth to the right of D
    Explanation :
    SA 

II . Read the following information carefully  and answer the following questions.
P ,Q ,R ,S ,T ,U  and V  are sitting on a wall facing East.R is on the immediate right of S.Q is at an extreme end and has T as his neighbour. V is between T and U.S is sitting between R and U.S is sitting third from the south end.

  1. Who is sitting to the right of T ?
    1)P
    2)R
    3)S
    4)U
    5)V
    Answer – 5) V
    Explanation :
    SA

  2. Which of the following pairs of people are sitting at the extreme ends ?
    1)PQ
    2)PT
    3)RQ
    4)UQ
    5)None of these
    Answer – 1) PQ
    Explanation :
    SA


  3. Name the person who should change place with R such that he gets the third place from the North end ?
    1)T
    2)U
    3)V
    4)S
    5)None of these
    Answer -3) V
    Explanation :
    SA


  4. Immediately between which of the following pairs of people is S sitting ?
    1)PR
    2)PU
    3)RT
    4)RU
    5)None of these
    Answer -4) RU
    Explanation :
    SA


  5. Who is sitting between S and P ?
    1)V
    2)Q
    3)R
    4)S
    5)U
    Answer – 3) R
    Explanation :
    SA