Current Affairs PDF

Reasoning Questions: Puzzles Set 66

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Puzzles set, which is common for all the IBPS,SBI exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Study the following information carefully to answer the given questions
Eight People – A, B, C, D, E, F, G and H live in eight different floors of building (but not necessarily in the same order). The lowermost floor of the building is numbered one, the one above that is numbered two, and so on till the topmost floor is numbered eight. Each one of them also owns a different brands of laptops, namely Acer, Lenovo, Dell, HP, Samsung, Apple, Asus and TOSHIBA (but not necessarily in the same order).
F lives an odd numbered floor above the floor numbered four. Only one person lives between B and the one who owns Samsung. Only three people live between D and the one who owns Apple. The one who owns Asus lives immediately above G, G owns neither Apple nor Acer. E does not own Asus. Only three people live between G and A. The one who owns TOSHIBA lives immediately above the one who owns Lenovo, but not on the topmost floor. C lives an one of the odd numbered floors above the one who owns Apple. Only one person lives between F and the one who owns DELL. Only one person lives between the one who owns TOSHIBA and H. Only two people live between C and the one who owns Acer. The number of people leaving above F is same as the number of people living between F and D.


[table]

Floor No Person Bike
8 B HP
7 C Asus
6 G Samsung
5 F Apple
4 H Acer
3 E DELL
2 A TOSHIBA
1 D Lenovo

[/table]


  1. Which of the following Statements is true with respect to the given information?
    A. G lives immediately above the one who owns Apple
    B. E lives immediately above C
    C. Only three people live between F and the one who owns TOSHIBA.
    D. D owns Samsung.
    E. All the given statements are true.
    Answer –A. G lives immediately above the one who owns Apple

  2. Who amongst the following lives exactly between H and the one who owns Lenovo Laptop?
    A. B, C
    B. G, D
    C. F, G
    D. A, B
    E. E, A
    Answer – E. E, A

  3. Which of the following laptops does E own?
    A. TOSHIBA
    B. Lenovo
    C. DELL
    D. Samsung
    E. Asus
    Answer – C. DELL

  4. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which
    one of the following does not belong to the group?
    A. G – HP
    B. C – Apple
    C. F – Samsung
    D. H – TOSHIBA
    E. D – DELL
    Answer –C. F – Samsung

  5. How many people live between C and the one who owns DELL?
    A. Four
    B. Three
    C. Two
    D. Five
    E. None
    Answer – B. Three

II. Study the following information carefully to answer the given questions

P, Q, R, S, T, U, V and W live on eight different floors of a building but not necessarily in the same order. The ground floor is numbered one and the floor above it is numbered two and so on. The top most floor is numbered eight. Each of them likes a different network viz Airtel, Aircel, Vodafone, BSNL, Reliance, Idea, Docomo and MTS but not necessarily in the same order.

P lives immediately above U, who lives on an odd numbered floor. The one who likes Reliance does not live on first floor. The one who likes Aircel lives on an even numbered floor but not on floor number 8. Only two persons live between U and the one who likes Aircel. Only one person live between U and the one who likes Reliance. Neither T nor R lives on first floor. Only one person lives between R and S, who likes Vodafone. Only two persons live between T and P. Q lives on an even numbered floor and immediately above R. The one who likes BSNL lives on an even numbered floor and live immediately above the person who likes MTS. R does not like Reliance or MTS. Only two persons live between W and the one who likes Airtel. Q lives on floor number four. The one who likes Idea does not live on odd numbered floor. W does not like Docomo.

Floor Person Colour
8 P BSNL
7 U MTS
6 W Idea
5 T Reliance
4 Q Aircel
3 R Airtel
2 V Docomo
1 S Vodafone


  1. Who among the following live on floor 5 ?
    A. S
    B. R
    C. V
    D. T
    E. None of these
     Answer –D. T

  2. Which of the following Networks does P like ?
    A. BSNL
    B. MTS
    C. Aircel
    D. Docomo
    E. None of these
     Answer – A. BSNL

  3. Who among the following likes Idea Network?
    A. Q
    B. R
    C. W
    D. S
    E.None of these
     Answer –C. W

  4. Who among the following lives between P and W ?
    A. P
    B. R
    C. S
    D. U
    E.None of these
     Answer –D. U

  5. Which of the following is true as per the arrangement?
    A. 4-R-Airtel
    B. 7-W-BSNL
    C. 5-T-MTS
    D. 3-Q-Aircel
    E. None of these
     Answer – E. None of these