Current Affairs PDF Sales

Reasoning Questions: Puzzles Set 46

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Puzzles set, which is common for all the IBPS,SBI exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Bank PO Level Questions :-

I. Study the following information carefully to answer the given questions
Eight People – A, B, C, D, E, F, G and H live in eight different floors of building (but not necessarily in the same order). The lowermost floor of the building is numbered one, the one above that is numbered two, and so on till the topmost floor is numbered eight. Each one of them also owns a different car, namely Santro, Brio, Amaze, Civic, Etios, Celerio, Micra and Fabia (but not necessarily in the same order).

  • F lives an odd numbered floor above the floor numbered four. Only one person lives between F and the one who owns Amaze. The number of people leaving above F is same as the number of people living between F and D.
  • Only three people live between D and the one who owns Celerio. C lives an one of the odd numbered floors above the one who owns Celerio.
  • Only two people live between C and the one who owns Santro. The one who owns Micra lives immediately above G, G owns neither celerio nor Santro. E does not own Micra.
  • Only three people live between G and A. The one who owns Fabia lives immediately above the one who owns Brio, but not on the topmost floor.
  • Only one person lives between the one who owns Fabia and H. Only one person lives between B and the one who owns Etios.

[table]

Floor No Person Car
8 B Civic
7 C Micra
6 G Etios
5 F Celerio
4 H Santro
3 E Amaze
2 A Fabia
1 D Brio

[/table]


  1. Which of the following Statements is true with respect to the given information?
    1. G lives immediately above the one who owns Celerio
    2. E lives immediately above C
    3. Only three people live between F and the one who owns Fabia.
    4. D owns Etios
    5. All the given statements are true.
    Answer – 1. G lives immediately above the one who owns Celerio

  2. Who amongst the following lives exactly between H and the one who owns Brio?
    1. D, the one who owns Fabia
    2. A, the one who owns Amaze
    3. F, E
    4. A, the one who owns Santro
    5. E, D
    Answer – 2. A, the one who owns Amaze

  3. Four of the following cars does E own?
    1. Civic
    2. Celerio
    3. Brio
    4. Amaze
    5. Fabia
    Answer – 4. Amaze

  4. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which
    one of the following does not belong to the group?
    1. G – Civic
    2. C – Celerio
    3. F – Etios
    4. H – Fabia
    5. D – Amaze
    Answer – 3. F – Etios

  5. How many people live between C and the one who owns Amaze?
    1. Four
    2. Three
    3. Two
    4. Five
    5. None
    Answer – 2. Three

Seven people A, B, C, D, E, F and G were appointed to a company on seven different days of the same week starting from Monday to Sunday(but not necessarily in the same order). Each person also plays a different game namely – Cricket, Hockey, Football, Squash, Volleyball, Tennis and Kho-Kho.(but not necessarily in the same order).

  • Only two people were appointed after the one who plays Hockey. E was appointed on one of the days after the one who plays Hockey. Only three people were appointed between E and G.
  • Only one person was appointed between G and the one who plays Volleyball. A was appointed immediately after the one who plays volleyball. only three people were appointed after the one who plays Kho-Kho.
  • C was appointed immediately after F but not on Friday. Only one people was appointed between F and the one who plays cricket. B was appointed immediately after the one who plays cricket.
  • More than two people were appointed between D and the one who plays tennis. E does not play Football and Tennis.

[table]

Days Persons Sports
Monday D Volley Ball
Tuesday A Foot Ball
Wednesday G Cricket
Thursday B Kho – Kho
Friday F Hockey
Saturday C Tennis
Sunday E Squash

[/table]


  1. Who amongst the following was appointed on Wednesday?
    1. The one who plays Kho-Kho
    2. A
    3. B
    4. The one who plays Cricket
    5. F
    Answer – 4. The one who plays Cricket

  2. Which of the following statements is true as per the given arrangement?
    1. Only one person was appointed between F and the one who plays Squash
    2. Only three people were appointed before C
    3. A plays Tennis
    4. B was appointed on Saturday
    5. None of the given options is true
    Answer – 1. Only one person was appointed between F and the one who plays Squash

  3. The person who plays Tennis was appointed on which of the following days?
    1. Thursday
    2. Tuesday
    3. Sunday
    4. Monday
    5. Saturday
    Answer – 5. Saturday

  4. Which of the following combinations will be definitely true as per the given arrangement?
    1. C – Squash
    2. Thursday – D
    3. Saturday – Cricket
    4. Monday – Volleyball
    5. F – Kho-kho
    Answer – 4. Monday – Volleyball

  5. How many people were appointed before G?
    1. Two
    2. One
    3. Three
    4. Four
    5. None as G was appointed on Monday
    Answer – 1. Two

Note: Dear Readers if you have any doubt in any chapter in Reasoning you can ask here. We will clear your doubts