Current Affairs PDF

Reasoning Questions: Puzzles Set 35

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Puzzles set, which is common for all the IBPS,SBI exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Questions Penned by Yogit

Direction(1-5): Study the following information carefully to answer the given questions

There are seven Indian footballers, namely A, B, C, D, E, F and G. Each of them belongs to a different state like Maharashtra, Jharkhand, UP, Punjab, Delhi, Karnataka and Tamil Nadu. Moreover, each of them also has a liking for different foods, namely Chicken Tikka, Veg. Biryani, Fish Curry, Chicken Biryani, Mutter Paneer, Mutton Curry and Afghani Chicken but not necessarily in the same order.
A, who likes Fish Curry, is neither from Maharashtra nor from Punjab.
E is not from Jharkhand and does not like Chicken Tikka. F, who hails from Tamil Nadu, does not like Veg. Biryani.
D, who likes Afghani Chicken, is not from Karnataka. The one who is from Jharkhand is fond of Mutton Curry.
C likes Mutter Paneer and is from UP while B, who likes Veg. Biryani is from Delhi.

A KARNATAKA FISH CURRY
B DELHI VEG BIRYANI
C UP MUTTER PANEER
D MAHARASHTRA/PUNJAB AFGHANI CHICHKEN
E MAHARASHTRA/PUNJAB CHICKEN BIRYANI
F TAMIL NADU CHICKEN TIKKA
G JHARKHAND MUTTON CURRY

    1. Who among the following belong to Karnataka?
      a) A
      b) B
      c) C
      d) D
      e) None of these
      Answer – a) A

    2. D belongs to which of the following states?
      a) Jharkhand
      b) UP
      c) Delhi
      d) Tamil Nadu
      e) can’t be determined
      Answer – e) can’t be determined

    3. Which of the following statements is/are false?
      a) A belongs to Karnataka and likes Fish Curry.
      b) G likes Mutton Curry.
      c) C is from Jharkhand.
      d) None is true
      e) All are True
      Answer – c) C is from Jharkhand.

    4. Who among the following belongs to Punjab?
      a) G
      b) E
      c) D
      d) None of these
      e) can’t be determined
      Answer – e) can’t be determined

    5. Chicken Tikka is the favourite food of which among the following?
      a) F
      b) E
      c) G
      d) A
      Answer – a) F

    Direction(6-10): Study the following information carefully to answer the given questions

    Eight persons from different companies, like Hero, Honda, Bajaj, TVS, Harley Davidson, Royal Enfield, KTM and Suzuki are sitting in two parallel rows containing four persons each in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In row 1- P, Q, R and S are sitting and all of them are facing north. In row – 2, A, B, C and D are sitting and all of them are facing south- Therefore, in the given seating arrangement each member sitting in a row faces another member of the other row. All the information given above does not necessarily represent the; order of seating, as in the final arrangement.

    • The person from Harley Davidson faces the one who sits on the immediate left of R. R is neither from Honda nor from Bajaj.
    • An immediate neighbour of A faces the person from Hero. The person from Royal Enfield faces the person who sits on the left of the person from Honda.
    • There is only one person sitting between the persons from Honda and KTM but that person is not R. The persons from Honda and Bajaj are not sitting at the extreme ends. B sits on the immediate left of the person from Harley Davidson. The persons from TVS and Royal Enfield are immediate neighbours. C and Q are not sitting at any of the ends.
    • S faces the one who is sitting on the immediate right of the person from Royal Enfield. A is not from Royal Enfield or TVS. P does not face Royal Enfield.
    puzzle

    1. Who among the following is from Suzuki?
      a) A
      b) R
      c) B
      d) S
      e) None of these
      Answer – c) B

    2. Who is sitting between D and the person from Harley Davidson?
      a) The person who is from Bajaj
      b) B
      c) S
      d) The person who faces the one who is from Bajaj
      e) None of these
      Answer – d) The person who faces the one who is from Bajaj

    3. R is from which of the following companies?
      a) Hero
      b) Bajaj
      c) Honda
      d) TVS
      e) None of these
      Answer – a) Hero

    4. Who among the following faces the one who is from Royal Enfield?
      a) The person who is from Mahindra
      b) R
      c) S
      d) Q
      e) None of these
      Answer – d) Q

    5. How many persons are sitting between the S and the person who is from Bajaj?
      a) none
      b) one
      c) two
      d) three
      e) M=more than Four
      Answer – a) none

    Note: Dear Readers if you have any doubt in any chapter in Reasoning you can ask here. We will clear your doubts