Current Affairs PDF Sales

Spotting Error Set – 32

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ The Universal Declaration of Human Rights b)/ adopted at December 10, 1948 states c)/ that “all human beings are born d)/ free and equal in dignity and rights. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “at” with “on”

  2. a)/ It brought human rights of LGBTQ people in line with b)/ international legal norms applied in Europe, c)/ the U.S., Canada, South Africa, Australia, d)/ New Zealand, Hong Kong and Fiji between others. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation:Replace “betwwen” with “among”

  3. a)/ This was in a case of miscarriage b)/ of justice where matrimonial c)/ disputes led to allegations d)/ of criminal conduct. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  4. a)/ It is neither advisable b)/ or possible to enumerate c)/ all the grounds on which such d)/ a petition may be entertained. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “or” with “nor”
    Correct sequence is “neither…nor”
    and “either…or”

  5. a)/ If Justice Kirby and Justice Cameron were to b)/ visit India after the Koushal c)/ judgment, was they be treated as d)/ honoured guests or as suspected felons? e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “was” with “would”

  6. a)/ It may not be to late to b)/ do so, but the government c)/ should keep in mind that d)/ luck favours the brave. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “to” with “too”

  7. a)/ They will also likely reverse the process b)/ of development in rural areas that had been c)/ saw in terms of rising access to education, d)/ particularly among women, and nutrition. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “saw” with “seen”
    use third form of verb with bad been

  8. a)/ This is the first time in the last b)/ five decade that the wages of c)/ casual workers in rural areas d)/ have declined in real terms. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: it should be “five decades”

  9. a)/ One of the strongest indicators b)/ of the distress in the rural c)/ economy and among the d)/ poor is the wage rate growth.e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  10. a)/ With the government using the opportunity of falling b)/ petroleum prices to shore upto revenues by raising excise c)/ on petroleum products, even a significant reduction d)/ in diesel prices did not materialise for farmers. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “shore upon” with “shore up”