Current Affairs PDF Sales

Reasoning Questions: Puzzles Set 23

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Puzzles set, which is common for all the IBPS,SBI exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

I.Study the following information carefully to answer the given questions

Seven friends A, B, C, D, E, F and G appear for GATE exam on different dates in December viz 5th, 6th, 12th, 13th, 19th, 25th  and 26th but not necessarily in the same order. Each of them belongs to a different cities viz Delhi, Mumbai, Chennai, Hyderabad, Ranchi, Amritsar and Kolkata but not necessarily in the same order.

The one who belongs to Delhi appears in the exam on 25th Feb. G belongs to Mumbai and appears in the exam on 12th Feb. B appears in the exam immediately before E. B does not appear in the exam on a day after G. The one who belongs to Kolkata does not appear in the exam on or before 19th Feb. The one who belongs to Chennai appears in the exam immediately after C. E does not belong to Ranchi. The one who belongs to Amritsar does not appear in the exam immediately before or after G. F does not appear in the exam on 26th Feb nor does he belong to Chennai. D appears in the exam on a day before A.

  1. Who among the following belongs to Ranchi ?
    A.A
    B.B
    C.C
    D.D
    E.None of these
    Answer – C.C
    Explanation :puzzle

  2. F belongs to which of the following cities ?
    A.Delhi
    B.Mumbai
    C.Chennai
    D.Ranchi
    E.None of these
    Answer – A.Delhi
    Explanation :

  3. On which day does B appear in the exam ?
    A.Feb 5th
    B.Feb 19th
    C.Feb 13th
    D.Feb 26th
    E.None of these
    Answer – A.Feb 5th

  4. Which of the following is true ?
    A.D-Feb 6th
    B.E-Mumbai
    C.G-Feb 12th
    D.A-Chennai
    E.None of these
    Answer – C.G-Feb 12th

  5. Who wrote the exam on Feb 26th ?
    A.D-Delhi
    B.E-Kolkata
    C.G-Mumbai
    D.A-Kolkata
    E.None of these
    Answer – D.A-Kolkata

II.Study the following information carefully to answer the given questions

A family of seven persons M, N, O, P, Q, R and S are go for a picnic in Tata Sumo. There are 2 couples in the family. Only 2 members can sit in the front row as well as in the back row of the car and rest can sit in the middle row. Not more than 2 males or females can sit in the same row or column. The daughter-in-law is driving the car. One couple is seated in the same column. The granddaughter sits on the immediate left of her grandmother.

N is father of Q. S has 2 sons and a daughter. R sits in the back row. N and P doesn’t sit in the front row. O is married to N.M is father of R. Both the brothers not sit in the same column.P is daughter of M.

  1. How many male members are there in the family ?
    A.Three
    B.Four
    C.Two
    D.Can’t be determined
    E.None of these
    Answer – A.Three
    Explanation :PUZZLE

  2. Who among the following is mother of  N ?
    A.M
    B.O
    C.S
    D.R
    E.None of these
    Answer – C.S

  3. Which of the following group sits in the middle row of the car ?
    A.R,S
    B.M,N,O
    C.O,P
    D.Q,S,N
    E.None of these
    Answer – D.Q,S,N

  4. Who among the following is father of Q ?
    A.N
    B.P
    C.Q
    D.R
    E.None of these
    Answer – A.N

  5. Which is true with respect to the given arrangement ?
    A.P-middle
    B.O-front
    C.M-back
    D.S-front
    E.None of these
    Answer – B.O-front