Current Affairs PDF Sales

Quants Questions : Simplification Set 4

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Simplification ,which is common for all the  competitive exams like SSC CHSL,SSC CGL,FCI EXAM .We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!This is simplification quiz for RBI assistant exam 2015.

  1. 78×(1024)1/2÷ ? = 208
    A)11
    B)12
    C)13
    D)14
    Answer -B) 12
    Explanation :
    X = (78×32) / 208 = 2496/208 = 12

  2. (4×12÷16× 27) ÷ 3?   =  1
    A)2
    B)3
    C)4
    D)5
    Answer – C) 4
    Explanation :
    s

  3. (1/3) of (5/7) of (5/11) of ? = 325
    A)3003
    B)3030
    C)3300
    D)3001
    Answer -A)3003
    Explanation :
    s

  4. 345.7 + 852.5 – 108.4 = 436.7 + ?
    A)653.0
    B)653.1
    C)653.2
    D)653.3
    Answer – B) 653.1
    Explanation :
    1198.2 – 108.4 = 436.7 + ?
    1089.8 = 436.7+653.1

  5. 20 % 650 + 150 %  ? =  2005
    A)1254
    B)1253
    C)1251
    D)1250
    Answer -D) 1250
    Explanation :
    130 + (150x/100) = 2005
    2005 – 130 = 150x/100
    3x/2 = 1875
    X = (1875×2)/3 = 1250

  6. (3/2) + (8/7) ×(42/5) ÷ (4/3) = ?
    A)9.5
    B)8.7
    C)9.2
    D)8.6
    Answer – B) 8.7
    Explanation :
    s

  7. X2 + (3025)1/2  = 3899
    A)60
    B)61
    C)62
    D)63
    Answer – C) 62
    Explanation :X2 + 55 = 3899
    X2 = 3899 – 55
    X2 =3844
    X = 62

  8. 5\times\sqrt{2401}\times(26.2\div18) = ?A)358
    B)357
    C)356
    D)355
    Answer -A) 358
    Explanation :
    5×49×1.46 = 357.7 = 358

  9. 11.001 × ? × 25.875 = 678543
    A)2380
    B)2381
    C)2382
    D)2383
    Answer -D) 2383
    Explanation :
    ? =678543 / (11.001 ×25.875)
    ? = 678543 / 284.7
    ? = 2383

  10. (15.02)2 – 1232.08 = ?
    A)1006.4
    B)-1006.4
    C)1004.6
    D)-1004.6
    Answer – B) – 1006.4
    Explanation :
    225.6 -1232.08 = -1006.4