Current Affairs PDF Sales

Quants Questions : Simplification Set 12

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Simplification ,which is common for all the  competitive exams We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. (23.1)2 + (48.6)2 – (39.8)2 = 1011+ ?
    A)301
    B)254
    C)367
    D)423
    E)None of these
    Answer – A)301
    Explanation :
    533.61+2361.96 – 1584.04 = 1311.53
    1311.53 – 1011 = 300.53 = 301

  2. √11449×√6241 – 542 = ? + 742
    A)48
    B)61
    C)56
    D)72
    E)None of these
    Answer – B)61
    Explanation :
    107*79 – 2916 = ? +5476
    5537 = ?+ 5476
    ? = 61

  3. 38.89% of 4532 + 45.3% of  1001 + 88 = ?2
    A)48
    B)35
    C)27
    D)54
    E)None of these
    Answer – A)48
    Explanation :1762.5 + 453.5 = 2216

  4. (4×4)3 ÷ (512÷8) × (2×8)2 = 2 ?
    A)8
    B)17
    C)22
    D)14
    E)None of these
    Answer – D)14
    Explanation :
    = 4096÷64×256
    = 64×256 = 26 ×28
    = 214

  5. (601/49) × (399/81) ÷ (29/201) = ?
    A)419
    B)470
    C)350
    D)580
    E)None of these
    Answer – A)419
    Explanation :601*399*201/49*81*29 = 418.8 = 419

  6. (2/3) of 1(2/5) of 75% of 1240 = ?
    A)965
    B)723
    C)868
    D)1039
    E)None of these
    Answer – C)868
    Explanation :
    75*1240/100 = 930
    7/5(930) = 1302
    2/3(1302) = 868

  7. 6(7/11) × 5(4/9) ÷ 9(1/4) = ?
    A)21
    B)13
    C)9
    D)4
    E)None of these
    Answer – D)4
    Explanation :73/11 ×49/9 × 4/37 = 3.9 = 4

  8. 4433.764 – 2211.86 – 5567.67 + 8466.50 = ?
    A)4987.654
    B)5120.734
    C)5678.874
    D)4226.759
    E)None of these
    Answer – B)5120.734
    Explanation :12900.264 – 7779.53 = 5120.734

  9. (√9)2 × (√81)5 ÷ (27)2 = 9?
    A)3
    B)5
    C)6
    D)8
    E)None of these
    Answer – A)3
    Explanation :9*95/93 = 96-3 = 93

  10. 1599÷39 × 289 – 345 + 423 = ?
    A)15667
    B)11927
    C)12579
    D)10674
    E)None of these
    Answer – B)11927
    Explanation :
    41*289 = 11849
    11849+423-345 = 11927

Note : Dear Friends if u know an alternate methods or shortcuts related to any chapter, you can share here.