Current Affairs PDF Sales

Quants Quiz : Quadratic Equations Set 4

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section in AffairsCloud.com. Here we are creating sample questions in Quadratic Equations which is common for all the IBPS,SBI exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. I. (X)2 = 1024 , II. Y = 10241/2
    1)If X>Y
    2)If X<Y
    3)If X≥ Y
    4)If X≤ Y
    5)If X=Y or cannot be established
    Answer -1)4)If X≤ Y
    Explanation :
    X = +32, – 32
    Y = 32

  2. I. X2 – X – 30 = 0 , II. Y2 + Y – 20 = 0
    1)If X>Y
    2)If X<Y
    3)If X≥ Y
    4)If X≤ Y
    5)If X=Y or cannot be established
    Answer -5)If X=Y or cannot be established
    Explanation :
    X2  – X – 30 = 0
    (x-6)(x+5) = 0
    X = 6,-5
    Y2  + Y – 20 = 0
    (y+5)(y-4) = 0
    Y = -5,4
    X≥Y

  3. X2 = 64 , II. Y2 – Y -72 =X
    1)If X>Y
    2)If X<Y
    3)If X≥ Y
    4)If X≤ Y
    5)If X=Y or cannot be established
    Answer -5)If X=Y or cannot be established
    Explanation :
    X = ± 8
    (y-9)(y+8) = 0
    Y = 9,-8
    X≤ Y

  4. I. 5x2-22y+21 = 0 , II. 2y2-13x + 21 = 0
    1)If X>Y
    2)If X<Y
    3)If X≥ Y
    4)If X≤ Y
    5)If X=Y or cannot be established
    Answer -4)If X ≤ Y
    Explanation :
    (x-3)(5x-7) = 0
    X = 3,7/5
    (y-3)(2x-7) = 0
    Y = 3,7/2
    X ≤ Y

  5. I.2x2 – 19y + 44 = 0, II.3y2 – 22y + 40 = 0
    1)If X>Y
    2)If X<Y
    3)If X≥ Y
    4)If X≤ Y
    5)If X=Y or cannot be established
    Answer – 3)If X≥ Y
    Explanation :
    (2x-11)(x-4) = 0
    X = 4, 11/2
    (3y – 10)(y – 4) = 0
    Y = 4, 10/3
    X≥Y

  6. I. x2 – 22y + 105 = 0 , II. y2 =1444
    1)If X>Y
    2)If X<Y
    3)If X≥ Y
    4)If X≤ Y
    5)If X=Y or cannot be established
    Answer -5)If X=Y or cannot be established
    Explanation :
    (x – 7)(x – 15) = 0
    X = 7, 15.
    Y = ±38

  7. I .4A2+19A+21 = 0, II . 2B2 + 23B + 63 = 0
    1)If X>Y
    2)If X<Y
    3)If X≥ Y
    4)If X≤ Y
    5)If X=Y or cannot be established
    Answer -1)If X>Y
    Explanation :
    (A+3)(4A+7) = 0
    A = -3, -7/4
    (B+7)(2B+9)= 0
    B= -7, -9/2

  8. I. X3= 205379 , II . Y2 = 205.379
    1)If X>Y
    2)If X<Y
    3)If X≥ Y
    4)If X≤ Y
    5)If X=Y or cannot be established
    Answer – 5)If X=Y or cannot be established
    Explanation :
    X = 59
    Y = ±14.33
    X>Y

  9. I .X2-16X- 36 = 0 , II . Y+20X+36 = 0
    1)If X>Y
    2)If X<Y
    3)If X≥ Y
    4)If X≤ Y
    5)If X=Y or cannot be established
    Answer -3)If X≥ Y
    Explanation :
    (X-18)(X+2) = 0
    X = 18, -2
    (Y+18)(Y+2) =0
    Y = -18,-2
    X≥Y

  10. I . A2+A-30,  II .B2-B-30
    1)If X>Y
    2)If X<Y
    3)If X≥ Y
    4)If X≤ Y
    5)If X=Y or cannot be established
    Answer – 5)If X=Y or cannot be established
    Explanation :
    (A+6)(A-5)= 0
    A= -6,5
    (B+5)(B-6)= 0
    B= – 5,6
    A<B